Yine kuşkulu ölüm

Güncelleme Tarihi:

Yine kuşkulu ölüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hastanede kabakulak teşhisiyle tedavi edilen üç yaşındaki Işıl Düçay, taburcu edildiğinin ertesi günü ansızın öldü. Işıl'ın babası, ölümün yanlış iğneden kaynaklanabileceğini belirtirken, hastane yetkilileri, aileyi hasta çocuğu hocaya götürmekle suçladı.

Özel Okmeydanı Hastanesi'nde kabakulak teşhisiyle tedavi edilen üç yaşındaki Işıl Düçay, taburcu edildikten bir gün sonra öldü. Işıl'ın babası Mustafa Düçay, ölümün yapılan yanlış iğneden kaynaklanıp kaynaklanmadığının tespit edilmesini isterken, özel hastane yetkilisi Dr. Ercan Kesal, tedavi yöntemini savundu ve aileyi, hasta çocuğu hocaya götürmekle suçladı.

Geçtiğimiz pazartesi günü aniden ateşi yükselen Işıl Düçay'ın babası Mustafa Düçay olayları şöyle anlattı:

‘‘İki gün sonra öğle saatlerinde eşim kızımızı tekrar aynı hastaneye götürdü. Rahatsızlığının devam ettiğini ve ateşinin bir türlü düşmediğini söyleyince, Ali Kalay isimli doktor, hemşire Ebru Çoban'dan, kızıma 1/3 oranında Novalgin iğnesi yapmasını istemiş. İğnenin ardından eşime, çocuğu eve götürülebileceği söylenmiş. Eve geldiklerinde, çocuğumun önce dudakları, sonra tüm vücudu morarmaya başladı. O saatten itibaren, ertesi güne kadar hep inledi. Işıl'ın durumu kötüleşince eşim sabah olur olmaz SSK Okmeydanı Hastanesi'ne gitti. Burada iyice fenalaşınca yapılan tüm müdahaleler yetersiz kaldı. Kızımın ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsisi yapılmasını istiyorum. Bunda sorumluluğu olan varsa hak ettiği cezayı görsün’’

HOCA ŞİŞLİKLERİ ÇİZMİŞ

Özel Okmeydanı Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Kesal ise Işıl Düçay'a yapılan teşhis ve müdahaleyi savunarak, ‘‘Ölüm nedeninin kabakulağa bağlı nadir görülen

komplikasyonlardan birisi olduğunu düşünüyoruz. Virüs yoluyla bulaşan bu hastalıkta, mikroplar beyine yayılır. Bu şekilde ölüm gerçekleşebilir. Ayrıca, enjeksiyondan kaynaklanan ölümler, anında gerçekleşir. Işıl, Novalgin iğnesi yapıldıktan bir gün sonra yaşamını yitirdi. Kızın ölümünde hastanemizin ve doktorumuzun sorumluluğu varsa, bunun hesabını veririz’’ dedi. Kesal ayrıca, Işıl Düçay'ın, iğne yapıldığı günün akşamı fenalaştığında, babası ve annesi tarafından mahalledeki bir hocaya götürüldüğünü belirterek, ‘‘Hoca, şişlikleri indirmek için, çocuğun boynuna çizikler atmış’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!