Yine DGM'lik

Güncelleme Tarihi:

Yine DGMlik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, ayaklanma çağrısı yapmaktan yine DGM'lik oldu. Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Erdoğan'ın 4 yıl önce RP Ümraniye İlçe Teşkilatı'nın açılış konuşması nedeniyle daha önce 10 ay hapis cezası aldığı 312. maddeden ikinci kez soruşturma açtı.

FP'de liderlik yarışının önde gelen ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kıyam (ayağa kalkma, ayaklanma, isyan) çağrısı yaptığı konuşması nedeniyle yine DGM'lik oldu.

Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Erdoğan'ın, 4 yıl önce RP Ümraniye İlçe Teşkilatı'nın açılışında yaptığı konuşması nedeniyle, daha önce Diyarbakır DGM'de yargılanıp, 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı TCK'nın 312/2'nci maddesinden soruşturma açtı. Erdoğan'ın konuşmasının video kasedi, çözümü yapılmak üzere bilirkişiye gönderildi. Bilirkişi raporu geldikten sonra soruşturma tamamlanacak.

Yüksel soruşturma sonunda, konuşma İstanbul'da yapıldığı için ‘‘Görevsizlik’’ kararı ile dosyayı İstanbul DGM Başsavcılığı'na gönderecek. İstanbul DGM, Yüksel'in ‘‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’’ suçunu düzenleyen 312'nci maddeden dava açılması talebi çerçevesinde, Erdoğan'ın 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle yargılanması için yeni bir dava açacak.

Böylece, Erdoğan ilk aldığı 10 aylık mahkûmiyetinin kesinleşmesi halinde 312'nci maddeden ikinci kez İstanbul DGM'de yargılanmaya başlayacak.

SAVAŞ: İSTANBUL YETKİLİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ta dün yazılı bir açıklama yaparak, Erdoğan'ın bu konuşmayı RP davasından önce yaptığının belirlendiğini, bu nedenle Başsavcılık tarafından herhangi bir işlem yapamayacaklarını belirtti. Savaş, yetkili mercinin ise İstanbul DGM Başsavcılığı olduğunu kaydetti.

Edinilen bilgiye göre, Yargıtay Başsavcılığı, Erdoğan'ın konuşmasının yer aldığı video kasetinin bir kopyasını ve kaset deşifresini inceledi. Ancak, konuşma RP'nin kapatılmasından önce yapıldığı için işlem yapma yetkisi kalmadığını belirledi. Yüksel de resen soruşturma açtığı için, Erdoğan'la ilgili video kasetin İstanbul DGM'ye gönderilmediği öğrenildi.

Kıyam nedir?

Recep Tayyip Erdoğan'a TCK'nın 312/2 maddesinden yeni bir soruşturma açılmasına neden olabilecek ayaklanma anlamına da gelen, ‘Kıyam’ sözcüğünün Ferit Devellioğlu'na ait Osmanlıca-Türkçe Ansiklopedik Lügat'taki anlamı şöyle: ‘‘Kalkma, ayağa kalkma, ayakta durma, namazın iftitah tebriyle rükü arasındaki durma kısmı, bir işe kalkışma, başlama, ayaklanma, ölümden sonra dirilip ayağa kalmak.’’

Soruşturma açılacak sözler

Bayrak mermi

Bir gece bir yaşlı amca, elektrik direğine RP bağrağı bağlıyor. ‘Ne yapıyorsun, elektrik çarpacak’ dedim. Aşağı inince ‘Sen bana şahadeti çok mu görüyorsun’ dedi. ‘Amca Refah’ın bayrağıyla şehadetin ne ilgisi var?' dedim. ‘Ne diyorsun? Her Refah Bayrağı Muavenet muhribinden Saratoga’ya bir mermidir, kurşundur' dedi.

Koca yalan

Ben Müslümanım diyenin, aynı zamanda laikim demesi mümkün değil. Niye? Çünkü Müslümanlığın yaratıcısı Allah, kesin hakimiyetin sahibidir. ‘Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir’ demek koskaca bir yalan.

Laiklik gider

Tutturmuşlar, laiklik elden gidiyor. Bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek, sen bunun önüne geçemezsin ki. Bu ülkenin yüzde 99'u Müslüman. Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın ya laik. İkisi bir arada olunca ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisinin birada olması.

Kıyam başlar

Maddede ve manada egemenlik Allah'ındır. Bunu iyi kavramaya mecburuz. 1.5 milyarlık İslam alemi, Müslüman Türk milletinin ayağa kalkmasını bekliyor. Kalkacağız. Onun ışıkları gözüküyor. Bu kıyam başlayacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!