Yine attı gitti

Güncelleme Tarihi:

Yine attı gitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 23:56

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının pazar günü Ege’deki Kardak kayalıkları yakınlarında hücumbotla inceleme yapmasının ardından Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, dün sabah helikopterle aynı bölgede uçtu.

Haberin Devamı

Yunan Savunma Bakanlığı açıklamasında, Kammenos’un Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hristos Hristodulu’yla, 1996’daki kriz sırasında helikopterlerinin düşmesi sonucu ölen 3 Yunan subayın anısına Kardak bölgesinde denize çelenk attığı belirtildi. Kammenos’un denize çelenk atarken fotoğrafları ve video görüntüleri Yunan Savunma Bakanlığı’nın sitesinde yer aldı.
Kammenos dün akşam bir televizyon programında “Türkiye, Anadolu tipi kovboylukların Yunanistan’a sökmediğini bilmelidir” dedi. Bu arada Yunanistan, hava sahalarının 138 kez Türk savaş uçakları tarafından ihlal edildiğini açıkladı.

ANKARA’DAN F-16’LARLA YANIT

Kammenos’un helikopterli Kardak turuna Türk Hava Kuvvetleri anında tepki gösterdi. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre Yunanistan’a ait bir hava aracının Kardak’a doğru geldiğinin tespit edilmesi üzerine Dalaman Havaalanı’ndan bomba yüklü iki F-16 havalandı. F-16’ların Yunanlı bakanın helikopterine yönelmesi üzerine, çelengin atılmasından sonra helikopter Kardak bölgesinden uzaklaştı. Kammenos, 2015 ve 2016’da da Kardak krizinin yıldönümünde denize çelenk atmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!