Yine 5.2 paniği

Güncelleme Tarihi:

Yine 5.2 paniği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2006 00:00

Gemlik Körfezi’nde dün 17.01’de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen deprem, tüm Marmara Bölgesi’nde hissedildi. Çevre illerdeki vatandaşlar panik halinde bulundukları binaları terk etti.

MANYAS Kuş Gölü’nde 4 gün önce meydana gelen 5.2’lik depremin ardından Marmara Bölgesi dün de aynı şiddette bir kez daha sallandı. Merkez üssü Gemlik Körfezi olan saat 17.01’de 14.3 kilometre derinliğinde meydana gelen 5.2 büyüklüğünde deprem nedeniyle, vatandaşlar evlerini terkedip panik içinde açık alanlara çıktı. Bursa, Gemlik, Mudanya ve Yalova’da toplam 29 kişi panik atak, kalp krizi, yüksekten atlama sonucu kırık ve evlerde yaşanan kazalarda yaralanma nedeniyle hastanelere başvurdu. Bursa’da 43 yaşındaki Fatma Kurtman, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde sürekli ’Deprem oluyor’ diye bağırarak sinir krizi geçirdi. Kaçarken düşen 12 yaşındaki Kader Mamiş de kolunu kırdı. 11 kişi de panik atak teşhisiyle hastanelere kaldırıldı.

Yalova’da ise evinin balkonunda oturan 60 yaşındaki Emine Ayyıldız kalp krizi geçirdi. Açık alana koşarken ayağı burkulan bir kişi de hastaneye kaldırıldı. Gemlik’te panikle kaçmaya çalışan 2 kişi düşerek yaralandı. Mudanya’da heyecandan 2 kişi bayıldı. Bursa, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Çanakkale illerinde hissedilen depremde can kaybı ve hasar belirlenmedi. Bu depremin ardından, bölgede 17.52’de 3.0 ve 19.06’da 2.9 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı kaydedildi.

İstanbul’da olası depremle ilgisi yok

Bilim adamları dünkü depremin, İstanbul’da olası bir depremle ilgisi olmadığını belirttiler. Bu depremin 4 gün önceki depremle ilgisi olmadığını belirten Prof. Ahmet Ercan şunları söyledi: "Bu ayrı, orta şiddette bir depremdir. Armutlu, İmralı ve Mudanya üçgeninde, Gemlik Körfezi ağzında bir gerginlik birikimi vardı, bu da boşalma yaptı. Bunun beklenen İstanbul depremi ile bir ilgisi yok." Prof. Dr. Naci Görür bunu beklenen büyük depremin ayak sesleri olarak değerlendirip, "Ancak hemen arkasından büyük deprem gelir şeklinde algılanmamalı" dedi. Büyük depremin 25 yıl içinde meydana geleceğini öne süren Görür, bölgenin değişik yerlerinde zaman zaman küçük depremlerin meydana gelmesinin doğal olduğunu vurguladı. Depremin sürpriz olmadığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan da "İstanbul’da beklenen depremle ilişkisi yok" dedi.

Gaz sızıntısı paniği

Depremin ardından Gebze’nin 2 mahallesinde metan gaz sızıntısı meydana geldi. Çevreye ağır koku yayılması üzerine vatandaşlar itfaiyeyi arayıp ihbarda bulundu. İnceleme yapan ekipler bu tür sızıntıların deprem sonrası yaşandığını belirtip pencereleri açarak havalandırma yaptırdı. İtfaiyeye 10 kadar ihbarın geldiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!