Yıltaş'tan 250 milyon dolarlık golf tesisi

Güncelleme Tarihi:

Yıltaştan 250 milyon dolarlık golf tesisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 09:38

Yıltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Bodrum’da 250 milyon dolarlık yatırımla 3 bin dönümlük bir arazi üzerine 3 adet golf sahası ve 3 bin konut yapacaklarını açıkladı.

Yıldırım, Şile'de faaliyete geçen Dememan Oteli'nin açılışı sırasında gazetecilere, Yıltaş'ın önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Bodrum’daki Uyku Vadisi denilen alanda, çok geniş bir golf tesisi kurmayı amaçladıklarını belirten Yıldırım, 250 milyon dolara mal olacak proje kapsamında 3 golf tesisi ve 100-200 metrekare büyüklüğünde 3 bin konut inşa edeceklerini kaydetti.

Yıldırım, toplam 3 bin dönümlük arazinin bin 500 dönümünün golf alanları için, geri kalan bin 500 dönümünün ise konut alanı olarak düşünüldüğünü ifade etti. Yıldırım, 250 milyon dolarlık yatırımın 100 milyon dolarının golf tesislerine, 150 milyon dolarlık kısmının ise villaların yapımına harcanacağını da sözlerine ekledi.

"YABANCI BİR FİRMA İLE ORTAKLIK YAPABİLİRİZ"

Yıldırım, proje aşamasındaki tesisin Milas Havaalanı'na 14 kilometre uzaklıkta olacağını ve içinde bir otel de bulunacağını belirterek, çevre otellere de golf kulübü için üyelik verileceğini söyledi. Projenin hayata geçirilmesi için yabancı bir firmayla işbirliği yapabileceklerini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Görüştüğümüz birkaç firma var. Bunların arasında Kazak şirket de var, İspanyol şirket de. Ama şu an en sık görüştüğümüz ve olma ihtimali yüksek olan İspanyol firma. Bu firmayla anlaşma sadece yapım aşamasında olacak. Ama işletme için de yine yabancı bir şirketle ortaklık düşünüyoruz. Dünya çapında 30-40 ülkede golf tesisi bulunan, dünyada golf işletmeciliği yapan şirketler var. İşletme için bu şirketlerden biriyle ortaklık düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!