Yılmaz'ın Washington maratonu yoğun

Güncelleme Tarihi:

Yılmazın Washington maratonu yoğun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz bugün, New York'tan Washington'a geçerek temaslarına başlıyor. Yarın öğle saatlerinde, Oval Ofis'te Başkan Clinton tarafından kabul edilecek, Başkan Yardımcısı Al Gore ile görüşecek, daha sonra devlet ve hükümet başkanlarının konuk edildiği Blair House'ta, Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'la öğle yemeği yiyecek. Al Gore görüşmesi sonrasında iki devlet adamı, THY-Boeing arasında imzalanacak anlaşmaya tanıklık edecek.

Yılmaz, ayrıca Amerikan Ticaret Odaları temsilcileri, Savunma Bakanı William Cohen, IMF Başkanı Camdesus, Dünya Bankası Başkanı Wolfenson, Hazine Bakanı Robert Rubin ve Türkiye ile iş yapan ya da yapmayı tasarlayan şirketlerin temsilcileri ile de görüşecek. Yılmaz, Arlington'daki, Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koyacak, Türk ve Amerikalı gazetecilerle ayrı ayrı basın toplantıları düzenleyecek, CNN ve PBS televizyonlarına mülakat verecek ve onuruna düzenlenen iki resepsiyona katılacak.

Yılmaz'ın görüşmelerinde ana konular şöyle ortaya çıkıyor: ‘‘AB'nin son kararı ışığında Türkiye-AB ve ABD ilişkileri, Kıbrıs ve Ege sorunları, enerji dalında işbirliği, Türkiye'nin ekonomik gereksinimleri, terörle mücadele, demokratikleşme ve insan hakları.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!