Yılmaz yüzünü Ecevit'e döndü

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz yüzünü Ecevite döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, Yalım Erez'in, CHP'nin koşulları nedeniyle hükümet kurmasının güçleştiğini belirterek, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in getirdiği hükümet modelini umut verici olarak nitelendirdi. Yılmaz, ‘‘İlk defa güvenoyu alacak bir hükümet formülü ortaya çıktı’’ dedi. Yılmaz, partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

ÇİLLER'İN ÖNERİSİ

Çiller bu aşamada yeni bir öneri getirmiştir. Üç hafta önce Ecevit'in kendisine götürdüğü, ancak o zaman reddettiği hükümet modelini savunmaya başlamıştır. Biz kendisine, Erez çalışmalarını sonuçlandırmadan değerlendirme yapamayız dedik. Ancak sizin desteğiniz bizim açımızdan bağlayıcıdır. Erez başarılı olamaz görevi iade ederse, siz de bu fikrinizden vazgeçmezseniz, uzlaşma sağlanabilir dedik.

GÜVENOYU ALACAK MODEL

ANAP ve DSP birlikte hareket ettiğine göre, hükümet kurmanın iki ihtimali var. Ya üçüncü bir parti bizim yanımıza gelecek ya da kendi aralarında alternatif bir model oluşturacaklar. Ancak Erez, CHP'nin tutumu nedeniyle amacına ulaşmakta zorlanıyor. DYP ilk kez üçlü bloktan bağımsız hareket ediyor. İlk defa güvenoyu alabilecek uzlaşma modeli ortaya çıktı. Ancak bunun gerçekleşmesinde prosedürden kaynaklanan zorluklar vardır. Görev başkasındadır, o kişi görevi iade etmeden ve yeni bir görevlendirme yapılmadan bu modelin ihyası mümkün değildir.

EREZ'E UYARI

Erez'e desteğimiz geçerlidir. Bizim çizdiğimiz çerçevede netice alacaksa, desteğimize devam ederiz. Ancak CHP'nin pazarlıkçı tutumu nedeniyle Erez'in sonuç alması güçleşiyor. Erez'e de partiler gibi görev düşüyor. Türkiye bir an önce hükümet kurmalıdır. Erez temaslarını hızlandırmalıdır. Partileri bağlayıcı ifade kullanmadan önce, daha iyi diyalog kurmalıdır. Kendisi, netice alıp almayacağını biran önce görerek, bir karar vermelidir.

KAN ŞEKERİ DÜŞTÜ

Oruç ve yoğun siyasi trafikten kaynaklanan yorgunluk, Başbakan Mesut Yılmaz'ın kan şekerinin düşmesine neden oldu. ANAP Grup Başkanlığı'nda rahatsızlanan Yılmaz'ı, Grup Başkanvekili Dr. Ülkü Güney muayene etti ve kan şekerinin düştüğünü tesbit etti. Yılmaz, Güney'in tavsiyesi üzerine, hemen evine giderek dinlenmeye çekildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!