Yılmaz: Seçim kararı Meclis'in

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Seçim kararı Meclisin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

DSP Lideri Ecevit'in, Kasım ayında seçim önerisi, Başbakan Yılmaz tarafından, ‘‘Meclis karar verir’’ yanıtıyla karşılandı. ANAP kurmayları ise Ecevit'in çıkışını, ‘‘CHP ve DTP'ye bir gözdağı’’ diye nitelediler.

Başbakan Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit'in kasımda seçim önerisine, ‘‘Seçime Meclis karar verir’’ karşılığını verdi. Yılmaz dün Beyşehir'de bu açıklamayı yaparken ANAP kurmayları da Ecevit'in değerlendirmesinin hükümete zaman zaman sıkıntı çıkaran, ‘‘CHP ve DTP'ye gözdağı olabileceği’’ yorumunu yaptılar. Ancak ANAP'lılar, DSP ile bu konuda daha önce değerlendirmeleri olmadığını da ifade ettiler. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan ise bu konuda partilerine resmen intikal etmiş bir öneri olmadığını, bu nedenle de kasımda seçim önerisine resmi bir yanıt veremeyeceklerini ifade etti. ANAP'lılar, kasımda seçimin yurtdışındaki vatadaşlara oy hakkı verilmeden yapılamayacağını belirttiler. Bazı ANAP'lılar ise ‘‘Seçim yasasın da hiçbir değişikliğe gitmeden aynı koşullarda seçim yaparsak, o zaman yurtdışındaki vatandaşlara oy kullanması da Anayasal engel olarak karşımıza çıkmaz’’ dediler. ANAP Grup Başkanvekili Metin Öney, parti olarak seçimin Türkiye'nin gündeminden tamamen çıkması gerektiğini belirtti. Öney, ‘‘Ancak benim kişisel görüşüm, eğer erken seçim yapılacaksa Nisan'da olmasındansa Kasım'da olması daha iyidir. Türkiye 1999 yılına önünde nasıl bir tablo olduğunu görerek girmelidir’’ dedi.

CEHENNEM ZEBANİLİĞİ

Beyşehir'de halka hitabederken, hiçbir ayırım yapmadan hizmet ettiklerini söyleyen Başbakan Yılmaz, şöyle dedi: ‘‘Biz, inkara değil kabule, zora değil rızaya davet ediyoruz herkesi. İslam dini de barışı, zoru kolaylaştırmayı, insanı iknayı buyuruyor. Atalarımız da bunun örneğini vermiştir. Kimsenin yüce dinimizi tekeline almaya hakkı yoktur. Samimi Müslümanı şucu-bucu diye ayırmaya hakkı yoktur. Bu memlekette hiçbir kimse ne cennet bekçiliğine, ne de cehennem zebaliğine soyunma hakkına sahip değil. Dinimiz kimseyi bu yetkiyi vermedi. Kirli emellerini dinimize alet edenler ona zarar vermekte.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!