Yılmaz: Pislik örtülmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Pislik örtülmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, Fransa'da yakalanan Alaattin Çakıcı'nın ANAP içinde uzantısı varsa, bunun başka partilerdeki uzantılardan farklı muamele görmeyeceğini bildirdi.

Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun ziyaretinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, Çakıcı'nın ANAP'lı bazı milletvekilleri ile ilişkisi olduğuna ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

‘‘Dikkat ederseniz bu konuda başından beri hiç konuşmuyorum. Çünkü şu anda konu soruşturma safasındadır, kısmen yargıya intikal etmiştir. Bu meseleyi yürütenler, geçmiştekinden farklı olarak meselenin bütün açıklığıyla ortaya çıkması için samimi çaba içinde olanlardır. Onun için herkes müsterih olsun, hiçbir pislik örtülmeyecek. Hiçbir suç kapatılmayacak. Bir suçlu takipsiz kalmayacaktır. Ama takdir edersiniz ki, bu safhada her şeyi her aşamada basınla, kamuoyuyla götürmemiz mümkün değildir.’’

ANAP'A AYNI MUAMELE

Yılmaz, bir gazetecinin, ‘‘Çakıcı olayının ANAP içinde uzantısı olduğu iddia ediliyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?’’ sorusuna ise ‘‘ANAP içinde uzantısı varsa, bu başka partilerde, başka örgütlerdeki uzantılardan farklı muamele görmez’’ yanıtını verdi.

Yılmaz, ‘‘Size göre, yeraltı dünyası ile kurulan ilişki, sadece bir kaç bürokratın inisiyatifiyle gelişmiş bir olay mı yoksa daha geniş boyutlu mu?’’ sorusuna da, şu karşılığı verdi:

‘‘Ben de o sorunun cevabının peşindeyim. Bazı kişiler devletin bu konuda kendilerine görev verdiğini iddia ediyorlar. O kendilerine devlet adına görev veren kişileri de araştırıyorum. Benim samimi inancım şudur, Türk devleti hiç bir zaman bu tür kanunsuzlukların içine girmez. Suçlularla işbirliği yapmaz. Devlet adına bazı insanlar görevini kötüye kullanmışlarsa, onlar da suçlular listesine ilave edilir.’’

SUSURLUK AÇIKLAMASI

Yılmaz, hükümetin bir yıllık icraatını anlattığı basın toplantısında, önümüzdeki günlerde Susurluk soruşturması ile ilgili geniş açıklama yapacağına ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine de, ‘‘Bu konuda yeraltı dünyası ile ilgili gelişmeler eklenince arada bir takım intisaklar ortaya çıktı. Onun için biraz daha sabrederseniz, söylediğimden daha da ayrıntılı açıklama yapabilirim’’ diye konuştu.

Kıvrıkoğlu ile görüşmesinde çetelerle mücadele konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin bir soru üzerine de Yılmaz, Türkiye'nin bölücü tehdit, irticai tehdit ve yeraltı dünyasından gelen tehdit olmak üzere üç temel tehdit ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Yılmaz, ‘‘Bu üç tehditle eş zamanlı olarak aynı kararlılıkla mücadele etmeye kararlıyız’’ dedi.

OYUNA GELMEYİZ

Yılmaz, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın açıklamalarıyla ilgili sorular üzerine, şöyle konuştu:

‘‘Eğer Türk devleti ile savaşmak çaresizliğini anlayıp da teslim olmak için bir adım atıyorsa, ben bunu olumlu görürüm. Devamının gelmesini de isteriz, ama kendisine Avrupa'da siyasi platformda bir yer kazanmak için bir oyun peşinde ise boşunadır. Hiçbir zaman muhatap olmayacağız. Ama eğer çaresiz kaldım teslim olmak istiyorum diyor, onun için de yumuşak geçiş yapıyorsa, devam etsin.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!