Yılmaz: Ben ciddiye almıyorum

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Ben ciddiye almıyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2002 16:57

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, sınır tanımayan gazatecilerin, basın mensuplarının çalışmasına engel olanlara ilişkin harita üzerinde Genelkurmay Başkanı'nın fotoğrafını koymalarına yönelik değerlendirmede bulunurken, ''Ben o kadar ciddiye almadım. Avrupa biliyorsunuz, özgürlüklerin en geniş olduğu coğrafyadır. Burada bir çok kuruluşlar, bir çok saçmalıklar yaparlar'' dedi.

Mesut Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi'nin (TOBB) yeni Yönetim Kurulu'nu kutlamak amacıyla Birlik merkezine geldi.Â

TOBB'un yeni Yönetim Kurulu'nun görev dağılımı toplantısı sürerken, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımsı Yılmaz'ın Birliğe gelmesi nedeniyle, toplantıya ara verilerek Yılmaz ile görüşüldü.

Görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Yılmaz, yeni Yönetim Kurulu'nu kutlamak üzere geldiklerini, seçimden önce de OdalarBirliği ile yakın işbirliği içerisinde olduklarını, ekonomiyle ilgili konularda görüşlerinden her zaman yararlandıklarını bildirdi.

Bundan sonra, bu işbirliğini daha da artırarak sürdürmeyi amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, Odalar Birliği'nin ayrıca, AB'ye uyum konusundaki çalışmalara maddi ve manevi destek verdiğini belirterek bundan dolayı teşekkür etti.

Önümüzdeki dönemde de hem ikili ilişkiler hem Ekonomik Sosyal Konsey çerçevesinde bu diyalog ve işbirliğini sürdüreceklerini söyleyen Yılmaz, daha sonra soruları yanıtladı.
Bugünkü grup toplantısında, ''AB ile uyum çalışmalarının rafa kaldırılması ile karşı karşıya kalındığını'' söylediği hatırlatılarak bununla neyi kastettiği sorulan Yılmaz, şöyle dedi:

"GÄ°DEREK DARALAN BÄ°R TAKVÄ°MLE KARÅžI KARÅžIYAYIZ"

''Bunda kastettiÄŸim ÅŸudur; AB'ye uyum çalışmaları konusunda giderek daralan bir takvimle karşı karşıyayız. EÄŸer bu takvimin gereklerine uyulmazsa, bu uyum çalışmalarının daha sonra yapılması hiçbir ÅŸekilde beklenen faydayı saÄŸlamaz. Onun için takvimi gözeterek bu çalışmaları hızlandırmak durumundayız. Bu konuyu zaten liderler toplantısında ele aldık.Â

Önümüzdeki günlerde bu konuda çalışma yapacak olan kurumlarımızın getireceği önerileri, tekrar çalışmaya alacağız. Eğer haziran ayı sonuna kadar bu konudaki yasal düzenlemeleri getirmezsek ya da Meclis yaz tatiline girene kadar bu düzenlemeleri tamamlamazsak, bundan sonra yapılacak çalışmalar istenen faydayı vermez onu kastediyoruz.''

''GENELKURMAY KADAR CÄ°DDÄ°YE ALMIYORUM''

Gazetecilerin, sınır tanımayan gazetecilerin Genelkurmay Başkanı'nın fotoğrafını yerdeki bir harita üzerine koymaları konusunda ne düşündüğünü sorması üzerine Yılmaz, ''ben o kadar ciddiye almadım. Bu Avrupa biliyorsunuz, özgürlüklerin en geniş olduğu coğrafyadır. Burada bir çok kuruluşlar, bir çok saçmalıklar yaparlar. Türkiye devlet olarak da geçmişte bunun örneklerini yaşadı. Sayın Genelkurmay kadar ciddiye almıyorum'' dedi.

MART AYI SANAYÄ° ÃœRETÄ°M RAKAMLARI

Mart ayı sanayi üretimi rakamlarının yüksek çıktığı ve Ekonomik Sosyal Konseyi (ESK) toplamayı düşünüp düşünmediklerine ilişkin sorular üzerine de Yılmaz, rakamların iyi bir gelişimi işaret ettiğini, ancak bunların ne işletmeler ne de vatandaşların günlük yaşamına henüz yansımadığını söyledi.

''Rakamlarla iyileÅŸme olmaz. Bu rakamların hayata dayanması lazım'' diyen Yılmaz, biraz daha zamana ihtiyaçları bulunduÄŸunu ifade etti.Â

ESK VE YPK TOPLANACAK

Yılmaz, rehavete kapılmadan aynı disiplin içinde programı uygulamaya ihtiyaç bulunduğunu belirtirken, ESK'nın bu ay içinde toplanması konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi.
ESK'nın toplanma tarihinin Başbakan tarafından belirleneceğini de kaydeden Yılmaz, 16 Mayıs tarihinde ise YPK'nın toplanacağını bildirdi. Yılmaz, ''Yani bu ay en önemli önceliklerimizden birisi, ekonomi olacak. Bu konuda geç kaldığımızı düşünüyoruz'' dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Yılmaz'ın, TOBB'un yeni yönetimini kutlamak üzere Odalar Birliği'ne geldiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!