Yılmaz: Asıl işimiz şimdi

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Asıl işimiz şimdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kesintisiz 8 yıllık eğitim yasası Meclis'ten geçtikten sonra parti liderlerinin değerlendirmeleri şöyle oldu:

MESUT YILMAZ Daha işin başındayız, Asıl işimiz bundan sonra. 1970'de alınmış bir kararı hayata geçireceğiz. Biz yasanın 4. madde ile birlikte çıkmasını isterdik. CHP, bu maddeye başından karşıydı. Ancak RP'nin karşı çıkma gerekçesi anlaşılır değil. İsteğe bağlı din eğitimi yasal zemine oturtacaktık. RP kör muhalefet yapmak uğruna, maddeyi iptal etti. Ancak başıboşluğa izin vermeyeceğiz. Yönetmelikte değişiklik yaparak din eğitimi yeniden düzenleyeceğiz. Din eğitimi konusunda hiçbir geri adım atılmayacaktır. Din eğitimin siyasallaştırılmasına son vermeyeceğiz. RP'yi çileden çıkartan da budur.

BÜLENT ECEVİT Tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Önemli bir eğitim reformuna adım attık.

NECMETTİN ERBAKAN Şimdi böyle olsun. Ama Allah imam hatiplerin orta kısımlarını yeniden açma şerefini bize verecek. Bu karar da tarihe, Kuran kurslarının ve imam hatiplerin kapatma günü olarak geçecek. Bizim arkadaşlarımızın mücadelesi de parlak bir zafer olarak anılacak. Bu yasa ne millet, ne insan hakkı, ne de çağdaşlık amacı taşıyor. Bedbaht bir harekettir. Bunların yaptıkları tek iş okul kapatmaktır. Bir zulüm başlamıştır.

DENİZ BAYKAL Biz böylece çocuklarımızı kapanın elinde oyuncak olmaktan kurtaracağız. Çocuklarımızın kurdun kuşun, tarikatların, cemaatlerin elinden alıp, Cumhuriyetin okullarında sahip çıkacağız. Bu geldiğimiz nokta başlangıçtır. Bir önemli görev yapılmıştır. Görev yerine getirilmiştir. Büyük bir iş yaptık, iftihar edebiliriz.

MUHSİN YAZICIOĞLU Milli Eğitim, bu yasa ile tarumar edilecek. Gayri milli, temelsiz, nesilleri öz değerlerinden kopacak bir yasadır. Yasayı destekleyenleri millet iyi anmayacaktır. Milletimiz müsterih olsun iktidarımızda bu yasayı geçirenlerden hesap soracağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!