Yılın yaratıcılık ödülü Sony'ye

Güncelleme Tarihi:

Yılın yaratıcılık ödülü Sonyye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2004 16:02

PC Pro'nun gelenekselleşen güvenirlilik ve hizmet kalitesi ödülleri sahibini buldu. Japon elektronik devi Sony birbirinden ilginç ürünleriyle rakiplerini geride bırakarak yenilikçilik ödülüne layık görüldü. Pc Pro editörleri, ürünlerini geliştirirken aldığı risk ve tasarıma yönelik cesur yaklaşımından dolayı Sony'nin ödülü hak ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

BBC'ye konuşan PC Pro editörlerinden Paul Trotter, Sony'nin bu ödülü almasında farklı ürünlerinin payı olduğunu söyledi. Bu ürünler arasında 'şaşırtıcı bir mühendislik eseri' olarak nitelendirilen 'PCG-X505/P Vaio' dizüstü bilgisayarı başı çekiyor. Trotter'a göre Sony'nin 'Clie PEG UX50' avuçiçi bilgisayarı ise bütünleşik klavyesi ve hareketli ekranıyla tasarım kurallarını bir kez daha yerle bir etti.

YARATICILIKTAN KORMUYOR

Sony'nin yaratıcılık ödülünü almasını sağlayan ürünler arasınrda 'Vaio W1' masaüstü bilgisayarı ve 'RA_104' medya sunucusu da var. Trotter, Sony'nin W1'de bilgisayar, ekran ve klavyeyi birleştirmesi gelecekte pek çok PC tarafından taklit edilecek. Sony organik LED'leri ürünlerinde kullanan ilk firmalardan biri olmuştu.

PC Pro editörlerine göre Sony yeni teknolojiler icat etmesinin yanı sıra değişik formatlardaki diğer yeniliklere de açık bir firma.
 
EN BEĞENİLEN DONANIM: CANON EOS 300D

Haberin Devamı

Bu yıl onuncusu verilen PC Pro ödüleri iki şekilde dağıtılıyor. İlki derginin editörleri ve danışmanları tarafından belirlenen en beğenilenler ödülü. Yaratıcılık ödülünü Sony'ye veren editörler yılın en beğenilen donanımı olarak Canon'un EOS 300D dijital kamerasını seçti. Yılın en beğenilen yazılımı ise Microsoft'un Media Player 10'u oldu.

Derginin diğer ödülleri ise okuyucuların seçiminden oluşuyor. Bu yılki ödüller 13 bin kişinin katılımıyla belirlendi. Bilgisayardan monitöre kadar farklı kategorilerde alanlarının en iyisini belirleyen PC Pro okuyucularının seçimi şöyle:

OKUYUCULARIN SEÇİMİ

PC: IBM & Fujitsu Siemens
Dizüstü: IBM
CRT monitör: Samsung
LCD monitör: Sharp
Lazer yazıcı: Epson
Inkjet yazıcı: Canon
PDA: PalmOne
Akıllı telefon: Nokia

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!