Yılın adamı Demirel

Güncelleme Tarihi:

Yılın adamı Demirel
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Birinci yılını kutlayan NTV'nin düzenlediği ‘Yılın Ödülleri Yarışması’nda, televizyon izleyicileri Cumhurbaşkanı Demirel'i yılın adamı seçti. 317 bin 674 kişinin oy kullandığı yarışmada, Demirel 73 bin 443 oy topladı. Demirel'i Başbakan Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı Işın Çelebi ve Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden izledi. Yılın olayı ise 54 bin 511 oyla, 8 yıllık kesintisiz eğitim seçildi. 8 yılı, Susurluk soruşturması ve Refahyol'un sona ermesi izledi. Yarışmanın sonuçları şöyle:

Dünyada Yılın Adamı: Haydar Aliyev, Dünyada Yılın Olayı: Prenses Diana'nın ölümü, Yılın Sporcusu: Serap Aktaş, Yılın Spor Adamı: Ali Şen, Yılın Takımı: Fenerbahçe, Dünyada Yılın Sporcusu: Martina Hingis, Ekonomide Yılın Adamı: Rahmi Koç, Yılın Yöneticisi: Arçelik Genel Müdürü Mehmet Ali Berkman, Yılın Bürokratı: Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Türkiye'de Yılın Ekonomi Olayı: Vergi reformu, Dünyada Yılın Ekonomi Olayı: Güneydoğu Asya krizi, Yılın Filmi: Eşkıya, Yılın Oyuncusu: Şener Şen, Yılın Tiyarto Oyunu: Simyacı (Dostlar Tiyatrosu), Yılın Tiyatro Oyuncusu: Yıldız Kenter, Yılın Kitabı: Hayatı Savunma Biçimleri- Romantik Bir Viyana Yazı / Adalet Ağaoğlu, Yılın Plastik Sanatçısı: Neş'e Erdok, Yılın Müzik Sanatçısı: İdil Biret, Yılın Kültür ve Sanata Katkı Ödülü: İstanbul Kültür Vakfı.

ARALIK’TA REKOR KIRDI

Bu arada Demirel, Aralık'ta iki kez MGK'ya başkanlık etti, iki kez TBMM Başkanı, altı kez Başbakan, iki kez Genelkurmay Başkanı, bir kez de Yüksek Askeri Şura üyeleri ile görüştü. Geçen ay üç kez İstanbul ve birer kez de Samsun, Aydın, İzmir ve Antalya'yı ziyaret eden Demirel, yurt dışında ise Oman, Birleşik Arap Emirlikleri, İran ve Pakistan'a giderek toplam 17 bin 600 kilometre yol katetti. Cumhurbaşkanı, geçen ay altı yabancı büyükelçi kabul etti, yurt içi ve dışında toplam 30 yabancı devlet adamı ile görüştü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!