Yıldıztepe Şehitliği yenilenecek

Güncelleme Tarihi:

Yıldıztepe Şehitliği yenilenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2009 12:53

İzmir'in Urla ilçesinde Yüzbaşı Kemal ve Onbaşı Baki anısına yaptırılan Yıldıztepe Şehitliği'nin onarımı ve yenilenmesi amacıyla çalışma başlatıldığı bildirildi.

Urla Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kara Harp Okulu (KHO) Atış ve Tatbikat (ATAT) Bölge Birlik Komutanlığı sorumluluğunda bulunan Yıldıztepe Şehitliği'nde geçen yıl dikilen dev Türk Bayrağı sonrası, bu yıl onarım ve yenileme çalışmalarına başlandı.

Urla'nın düşman işgalinden kurtuluşunda şehit düşen Yüzbaşı Kemal Bey ile Onbaşı Baki anısına yaptırılan Yıldıztepe Şehitliği'ndeki çalışmalar için Genelkurmay Başkanlığınca ödenek tahsisi yapıldı. Bu kapsamda Kara Harp Okulu Komutanlığı ve İzmir Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak ve NATO Enformasyon Başkanlığınca yapılan ihale sonrası yürütülen onarım çalışmalarında, çevre teli, aydınlatma, bariyer, kulübe yenilemesi, mermer, sıva ve duvar onarımlarına geçildi.

2 bin 500 metrekare alana sahip şehitliğin aslına uygun olarak yapılan yenileme çalışmalarının, kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.

YÜZBAŞI KEMAL BEY

Subay çıktıktan sonra Balkan Savaşı'na katılan Kemal Bey, Arıburnu muharebelerinde yaralandı. Doğu harekatında yer alan, İstiklal Savaşı'nda Urfa, Antep bölgelerinde Fransızlara karşı savaşan, Büyük Taarruz'da 57. Topçu Alayı'nın 1. Batarya Komutanı olarak İzmir'e giren Yüzbaşı Kemal Bey, 11 Eylül 1922 gecesi bataryasıyla Urla'yı kurtarmaya giderken, Abdullah Ağa mevkisinde bir düşman gemisinden atılan mermilerle şehit oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!