"Yıldızsız" Oscar töreni

Güncelleme Tarihi:

Yıldızsız Oscar töreni
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 22, 2003 11:12

Irak savaşı her yıl Hollywood ünlülerinin geçit töreni gibi geçen Oscar gecesini ''yıldızsız'' bıraktı. Savaş nedeniyle törene gelmeyecek ünlüler kervanına Tom Hanks, Will Smith ve Cate Blanchett da katılırken, Oscar adaylarından Meryl Streep'in de gecede yer almaması bekleniyor. İnternetteki "imdb" ve "peoplenews" sitelerinin haberlerine göre, savaş devam ederken "eğlenceyi içine sindiremeyen" ünlüler, birer birer açıklamalarda bulunuyor.

Haberin Devamı

Oscar ödülünü iki kez kucaklayan Tom Hanks, törene katılmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Hollywood'un en güçlü ve önemli isimlerinden Hanks'in bu açıklamayı yapması dikkat çekici bulunurken, başka oyuncuların da Hanks'i izleyebileceği ifade edildi. Hanks, aktris eşi Rita Wilson'ın da törene katılmayacağını belirtti.

Londra'da bulunan ''Yüzüklerin Efendisi'' filminin oyuncularından Cate Blanchett ile törende bir ödülü sunacak olan Will Smith de geceyekatılmayacaklarını açıkladılar. Oscar adaylarından Meryl Streep'in de törene katılmayabileceğini ifade edildi. Savaş olursa törenlere katılıp katılmamayı düşüneceğini açıklayan Nicole Kidman'ın basın sözcüsü ise yıldızın törende yer alacağını bildirdi.

Bu arada, aralarında Dustin Hoffman, Ben Affleck ve Julianne Moore'un da bulunduÄŸu bir grup ünlü, üzerinde barış sembolü bulunan rozetlerle geceye katılacak.   Â
 
Oscar törenlerinden sonra yıldızlara evsahipliği yapan görkemli partiler de bu yıl basına kapatıldı. Parti organizatörleri, yıldızların basından rahatsız olabileceği için bu karara vardıklarını belirterek, ''Eğer, sanatçılardan biri kameralara gülerken ya da eğlenirken yakalanırsa duyarsızlıkla suçlanabilir'' açı
klamasında bulundular.

Haberin Devamı

JOLIE'YE KÖTÜ SÜRPRİZ...
 
Oscar ödüllü aktris Angelina Jolie'nin Oscar töreninde giyeceği kıyafet Londra'da çalındı.

Yıldızın 4 bin 500 dolarlık kırmızı elbisesinin İngiliz modacı Scott Henshall'ın arabasından çalındığı belirtilirken, modacı Henshallkıyafeti getirene ödül vereceğini söyledi.
 
Aktris Halle Berry ise törende giyeceği kıyafetin göz kamaştırıcı olmasını istediğini söyledi. Yıldızın, bu kıyafetin Irak'ta savaşa ABD'li askerler için moral kaynağı olabileceğini düşündüğü belirtildi. Oscar ödülleri, yarın sahiplerini bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!