Yıldız Kenter: Dinozorluğa razıyım kocamaya asla

Güncelleme Tarihi:

Yıldız Kenter:  Dinozorluğa razıyım kocamaya asla
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2006 00:00

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in eşi Semra Sezer’in desteğiyle düzenlenen, ’Yaşlıların Yaşam Kalitesini Yükseltme’ toplantısına katılanlar, ’gençlik andı’ içti. Yaşlılar korosu da gençlere taş çıkardı.

Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinliğe Semra Sezer’in yanısıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün eşi Özenç Özkök ile kuvvet komutanlarının eşleri de katıldı. Sanatçı Yıldız Kenter de konuşmasıyla salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Etkinlik, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı ve yaşları 50-70 arasında olan koronun konseriyle başladı. Koro sanatçıları birbirinden hareketli parçalarla salondakilere coşturdular. Semra Sezer yaptığı konuşmada, yaşlıların sorunlarının sadece yaşlıları değil, tüm toplumu ilgilendirdiğini söyledi. Sezer, yaşlıların yalnızlığa terk edilmemesi gerektiğini belirterek, hak ettikleri saygının gösterilmesini istedi. Sezer, aksi durumda toplumundaki uyumun zedelediğini açıkladı. Konuşmasına 77 yaşında olduğunu söyleyerek başlayan sanatçı Yıldız Kenter ise "Karşınızda 77 yıl yaşamış bir dinozor var. Kocamış lafını hiç sevmiyorum. Bana dinozor denmesini seviyorum. Çünkü dinozorlar dinamizmi ve gücü temsil ediyor" dedi.

Prof. Dr. Talat Halman da yaptığı konuşmaya, "Nüfus cüzdanları benden eski delikanlılar, gönlü gençler" diye başladı. Halman, ihtiyarlamak ve kocamak sözüne her zaman karşı çıktığını bildirerek, zihinsel sorunu olmayan herkesin her yaşta üretmesi gerektiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!