Yıldırım, kaza hakkında konuştu

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım, kaza hakkında konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2009 17:37

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, siyasi duruşu, kişiliği ile Türk halkının gönlünde taht kurduğunu belirterek, “Bütün Türkiye'nin, Gümüşhane'nin duası onunla beraberdir” dedi.

Yıldırım, Zafer Meydanı'nda vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, partisince Gümüşhane'de bugün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bir miting düzenlenmesinin planlandığını, ancak BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterinin düşmesi dolayısıyla bu mitingin iptal edildiğini hatırlattı.

Bunun üzerine, Başbakan Erdoğan'ın kendisini görevlendirdiğini ifade eden Yıldırım, “Gümüşhane'de düzenlenecek büyük mitingde Başbakan'ımız ile buluşacaktınız, Başbakan'ımızın müjdelerini duyacaktınız, ama ne yazık ki dün Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu bir helikopter kazası oldu. Bu kaza nedeniyle Başbakan Erdoğan, bugünkü Erzincan ve Gümüşhane mitingini yapamadı. Şu anda da Kahramanmaraş Göksun'da arama çalışmalarına bizzat nezaret ediyor” diye konuştu.

“YAZICIOĞLU, TÜRK HALKININ GÖNLÜNDE TAHT KURDU”

Yıldırım, Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi duruşu ile insanların kalbinde taht kurduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Yazıcıoğlu hayatı boyunca bu ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği için mücadele etmiş, siyasi hayatında inişli çıkışlı bir çok görevi olmuş, sıkıntılar çekmiş ama duruşunu asla ve asla değiştirmemiştir. Yazıcıoğlu, siyasi duruşu, kişiliği ile Türk halkının gönlünde taht kurmuştur. Bütün Türkiye'nin, Gümüşhane'nin duası onunla beraberdir.”

Başbakan Erdoğan'ın selamını miting için gelen vatandaşlara iletmesini istediğini belirten Yıldırım, “Ben Başbakan'ımızın bu mesajını iletirken bir şey daha söylemek istiyorum. Sizin 3 Kasımda, 28 Martta, 22 Temmuzda ve nihayet 29 Martta vereceğiniz destek Türkiye'nin, Gümüşhane'nin geleceğinin, demokrasimizin teminatıdır” dedi.

İptal edilmesinin duyurulmasına rağmen kent merkezi, ilçe, köy ve uzak beldelerden, mitingin yapılacağı meydana birçok kişinin geldiğini anlatan Yıldırım, “Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimlerin ardından ilk teşekkür ziyaretini Gümüşhane'ye yapacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!