Yıldırım asırlık çınarı devirdi: 1 ölü, 13 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım asırlık çınarı devirdi: 1 ölü, 13 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2013 07:28

EDİRNE’de etkili olan fırtınanın ardından Meriç Nehri kenarındaki bir çay bahçesinde bulunan dev kavak ağacına yıldırım düştü. Ağacın üzerinde devrildiği kamelyada oturanlardan 23 yaşındaki Ufuk Mumcu hayatını kaybetti, 13 kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı

Edirne’de, akşam saatlerinde başlayan yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, saat 23.00 sıralarında Karaağaç Mahallesi Lozan Caddesi Meriç Nehri kenarındaki Emirgan Aile Çay Bahçesi’ndeki dev kavak ağacı, yıldırım isabet etti. Büyük bir gürültüyle gövdesinden kopan dev bir parça çay bahçesindeki kamelyaların üzerine devrildi. Bu sırada kamelyalarda oturanlardan Yunanistan’da yaşayan ve ailesi ile birlikte Edirne’ye gelen soydaş 23 yaşındaki Ufuk Mumcu ağacın gövdesinin altında kalırken, panik ve korkunun yaşandığı olayda 13 kişi yaralandı. Yaralı 13 kişi, çevredekiler ve gelen kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak Edirne Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Haberin Devamı

EDİRNE'DE ASIRLIK AĞAÇ DEVRİLDİ / FOTO GALERİ

YUNANİSTAN’DAN GEZMEYE GELEN GENÇ ÖLDÜ

Ufuk Mumcu, ağaç altından çıkarılamayınca ihbar üzerine ekipler seferber oldu. AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri, birlikte motorlu testere ile devrilen ağaçları keserek yoğun bir kurtarma çalışması başlattı. Yapılan çalışma sonucu dev ağaç kaldırıldığı altında kalan Mumcu’nun yaşamını yitirdiği belirlendi.

Olayı duyan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’de olay yerine gelerek çalışmaları takip etti ve ekiplerden bilgi aldı. Akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı ve fırtınanın ardından 100 yıllık kavak ağacının üzerine yıldırım düştüğünü belirten Sedefçi, "Maalesef devrilen ağacın altında kalan bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Çok üzgünüz. Başımız sağolsun."dedi.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürerken, ekiplerin enkaz temizleme çalışmaları devam ediyor. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarını iyi olduğu öğrenildi.

"ÇEKTİK AMA ÇIKARAMADIK"

Edirne’de etkili olan fırtına ardından çay bahçesine devrilen ağaç nedeniyle yaralanan Gizem Ziraatlioğlu, hastanedeki tedavisinin ardından yeniden çay bahçesine geldi. Kurtarma çalışmalarını izleyen Ziraatlioğlu, şunları anlattı:

"Şu anda ağacın altında bir adam olduğunu biliyorum, çektim ama çıkmadı. İnanılmaz derece de fırtına vardı. Ağacın altından beni ablam çekti. ’Fırtına ve yağmur var’ diye biz çıkamamıştık. Tam o esnada bir gürültü koptu ve ağaç üzerimize devrildi. Çok büyük panik yaşandı, çığlıklar, sesler vardı. Şu anda içeride ne durumda bilmiyorum."

4.5 SAATTE ÇIKARILDI

Etkili olan fırtına ardından Meriç Nehri kenarındaki bir çay bahçesinde devrilen kavak ağacının altında kalarak ölen Ufuk Mumcu, AFAD ve EDAK ekiplerinin 4.5 saat süren çalışması ardından sıkıştığı yerden çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı.

Saat 22.30 sıralarında olayın meydana gelmesinin ardından AFAD ve EDAK ekipleri, Mumcu’nun yerini belirleyerek öldüğünü tespit etti. Çay bahçesine düşen kavak ağacının dalları elektrikli testere ile kesilerek çatının altında kalan Ufuk Mumcu’nun cesedine ulaşıldı. Ekiplerin çalışması 4.5 saat sürerken, Mumcu’nun cesedi yapılan ilk inceleme ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

ANNESİ VE KARDEŞİ ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYOR

Ağacın devrilmesi sonucu yaralanan Ufuk Mumcu’nun annesi 44 yaşındaki Aynur Hasanoğlu Mumcu ile kız kardeşi, 14 yaşındaki Pınar Mumcu, diğer yaralılarla birlikte ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikeleri olmayan anne ve kız acil serviste tutulurken, Ufuk Mumcu’nun öldüğünden haberi olmadığı ve sürekli nerede olduğunu sorduğu belirtildi.

OTOMOBİLİ ÇAY BAHÇESİ ÖNÜNDE KALDI

Mumcu ailesinin Yunanistan’ın Gümilcine kentinden gezmek için Edirne’ye geldikleri EBZ 2888 plakalı otomobil, çay bahçesinin kapısında kaldı. Edirne’deki ziyaretlerinin ardından geldikleri otomobille Yunanistan’a dönmek isteyen Mumcu ailesinin sınır kapısına gitmeden önce Meriç Nehir kenarında çay istedikleri için çay bahçesine oturdukları ifade edildi.

DİĞER YARALILAR

Kavak ağacının devrildiği sırada çay bahçesinde olan ve hastanelerde tedavi altına alınan diğer yaralıların isimleri ise şöyle: Hakan Terkos (24), Hüseyin Koprivalı (17), Mehmet Koprivalı (50), Umut Koprivalı (29), Murat Korkmaz (21), Salihcan Nevşehir (21), Ahmet Güçlü (20), Kaniye Oktel (23), Orkun Arda ve Yusuf Gülümser.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!