Yıldırım 6 can aldı

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım 6 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2002 02:00

Samsun'un Alaçam, Kavak ve Sinop'un Durağan ilçelerinde yıldırım düşmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. Durağan İlçesi'nde yıldırım 17'si küçükbaş, 8'i büyükbaş toplam 25 hayvanı telef etti.

Alaçam'a bağlı Umutlu Köyü'nde önceki gün tarlada çalışan Muharrem Işık ve Emine Işık şiddetli yağış sonucu ağaç altına saklanarak korunmak istedi. Ancak düşen yıldırım sonucu Emine Işık (25) ile kayınpederi Muharrem Işık (50), olay yerinde öldü.

Samsun'un Kavak İlçesi'ne bağlı Karaaslan Köyü'nde Osman Sarıoğlu (65), tarlada çalışırken, Durağan İlçesi'nde de Adil Pulat, tarladan dönerken yıldırım düşmesi sonucu öldü.

Sinop merkeze bağlı Sazlı Köyü'nde tarlada çalışan Fikriye Demir (48), yağmur nedeniyle sığındığı ağacın altında başına yıldırım düşerek öldü. Boyabat'ın Kartaloğlu Köyü'nde ise evlerinin önünde oturan Zeynep Yıldız (16), üzerine yıldırım isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Sinop'un Durağan ilçesi'nde yıldırım düşmesi sonucu 25 hayvan telef oldu.

Yıldırımdan nasıl korunmalı

Açık alanlarda tek ağaç, iri kaya ve direk gibi nesnelerden uzak durun.

Yüksek yerlerdeyseniz hemen inin ve bir vadi, dar ve derin çukur ya da dere yatağına girmeye çalışın.

Eğer sudaysanız hemen çıkın.

Ağaçlık bir alandaysanız, sık ve kısa ağaçların bulunduğu yerlere sığının.

Bunların hiçbiri yoksa, çömelin ve başınızı ayaklarınızın arasına alın. Yerle teması aza indirmek için parmak ucuyla yere basın.

Tel çitlerden, metal eşyalardan, tellerden uzak durun, dokunmayın.

Bir otomobil varsa içine girin. Camları iyice kapatın ve asla radyo, teyp gibi elektronik cihazları çalıştırmayın. Anteni varsa indirin.

Evde, kapalı mekanda elektronik aletleri çalıştırmayın, telefonla konuşmayın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!