Yılbaşı tatili kaç gün olacak ve ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı tatili kaç gün olacak ve ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 23:14

Yılbaşı tatili kaç gün olacak ve ne kadar sürecek sorusu merak konusu. Yılbaşı gününe yaklaştığımız, 2015 yılının yavaş yavaş sonlarına geldiğimiz şu günlerde, yeni yıl için tatil planları yapılmaya başlandı bile. Peki yılbaşı tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

Yılbaşını 2016'da 1 Ocak Cuma günü karşılarken, 2015'i de 31 Aralık Perşembe günü uğurlamış olacağız.

Yılbaşı tatili ne zaman başlayacak?

Yılbaşı tatilini uzun süredir bekleyen kamu personelleri ve özel sektör çalışanları - henüz net olmamakla birlikte - perşembe günü yarım gün çalışılacağı varsayılarak, tatili karşılamaya hazırlanacak. 1 Ocak tarihinde de okullarda eğitimler yarım gün şeklinde yapılacak.

31 Aralık Perşembe tatil mi?

31 Aralık 2015 Perşembe günü öğleden sonra yarım gün tatil olması bekleniyor. Ancak henüz net bir açıklama yapılmadı. Böylelikle 2016'ın ilk tatil günü 1 Ocak Cuma gününe denk gelmiş oluyor.  Eğer durum bu şekilde olursa merakla beklenen tatil haberleri ile birlikte çalışanlar hafta sonu da dahil, toplam 3,5 gün tatilin keyfini çıkarabilecek.

Yılbaşının takvimlerdeki yeri

Yılbaşı, takvimde yılın bitimi ve yeni bir yılın başlangıcını ifade etmektedir. Miladi takvimde 1 Ocak yeni yılın başlangıcı olarak gösterilir. Türkiye'de dahil birçok ülke Miladi Takvim kullanmaktadır. Bu özel gün, çeşitli kültürlerde kendine özel bir yer edinmiştir. Eğlenerek girilen yeni yıllar o seneye ait güzel anıların oluşması için iyi birer başlangıç olarak görülmektedir.

Haberin Devamı

Hicri Takvimde ise yılbaşı Muharrem ayının 1'inci gününe denk gelmektedir. Hicri Takvim'de 354 gün bulunur bu sebeple Miladi takvime göre yılbaşı her yıl 11 gün önce gerçekleşir.

Tatil telaşının sona ereceği tarih ve 2016'ın ilk mesai günü de 4 Ocak Pazartesi günü olacak.  

Yılbaşı tatili kaç gün olacak ve ne zaman başlayacak

 

BAKMADAN GEÇME!