Yılbaşı öncesi sahte kaçak içki uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı öncesi sahte kaçak içki uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 11:02

Yılbaşı yaklaşırken piyasa sürülen sahte ve kaçak içki sayısında artış yaşandığı belirtilirken, tüketicilerin dikkatli olması istendi.Bazı dönemlerde yaşanan ciddi sağlık sorunları nedeniyle gündeme gelen kaçak-sahte içkilerin, yeni yılın yaklaşması nedeniyle piyasaya çok daha fazla sürülmeye başlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Emniyet güçleri çeşitli illerde düzenledikleri operasyonlarda çok miktarda kaçak ve sahte içki ele geçirirken, yetkililer bu tür ürünlere karşı dikkatli olunmasını istedi.

Adana Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Nevzat Alphan yaptığı açıklamada, kaçak ve sahte içkinin yıllardan beri süregelen bir sorun olduğuna dikkati çekerek, tüm mücadelelerine rağmen önüne geçemediklerini kaydetti.

Tüketicilerin sağlıklarını riske atmamaları için içki tüketirken dikkatli olmalarını isteyen Alphan, “Kaçak ve sahte içkiler nedeniyle çok ciddi sağlık sorunlarının meydana gelebileceğini kamuoyu gayet iyi biliyor. Ancak, bazı kişiler bunu bilmesine rağmen sadece ucuz diye bu tarz içkileri tercih ediyor. İnsan sağlığı bir kaç lira kar edebilmek için riske atılacak kadar değersiz olmamalı” dedi.

Alphan, özellikle yılbaşında tüketimin artması nedeniyle piyasa sürülen kaçak-sahte içki sayısının arttığını belirterek, yılbaşı keyfinin eziyete dönüşmemesi için alışveriş yapılırken bilinçli olunması gerektiğini söyledi.

Sahte içki üretenlerin teknoloji geliştikçe farklı yöntemlerle üretim yapmaya başladığını belirten Alphan, “Tüketicilerin gerçeği ile sahtesini ayırt etmesi neredeyse imkansız hale geldi. Bu nedenle bilmedikleri yerden alışveriş yapmasınlar” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!