Yılan ve timsaha haciz geldi patron ölüm orucuna başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yılan ve timsaha haciz geldi patron ölüm orucuna başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 00:00

Kullandığı 1 milyon dolarlık krediyi ödeyemeyince bankanın haciz kararıyla karşı karşıya kalan Antalya Kemer’deki Ekopark’ın sahibi Selami Tomruk, "Hayvanlarımla birlikte ölüm orucuna başlayacağım" dedi. Haciz, Ekopark’taki yılandan timsahlara kadar birçok canlıyı da kapsıyor.

TÜRKİYE’de ve dünyada soyları tükenmekte olan 10 binlerce bitki ve hayvan türünün bir arada bulunduğu, Antalya’nın Kemer İlçesi’ndeki Ekopark’a, kullanılan 1 milyon dolarlık kredi yüzünden haciz geldi. Kobra, kara mamba, çıngıraklı engerek gibi yılan türleri ile timsah, maymun ve kurbağalar da haciz kapsamına alınırken, Ekopark’ın sabihi Selami Tomruk, hayvanlarıyla birlikte ölüm orucuna başlayacağını söyledi.

SÜRÜNGEN UZMANI: Kemer’e bağlı Tekirova Beldesi’nde bulunan, Türkiye’de ve dünyada soyları tükenmekte olan 10 binlerce bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan, sürüngen uzmanı Selami Tomruk’a ait Ekopark’a, kuruluşu sırasında Finansbank’tan kullandığı 1 milyon dolarlık kredi yüzünden haciz geldi. Banka, borçların tahsili için Antalya 2’nci İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. Ardından, 16 Temmuz’da borçların icra yoluyla tahsil edileceği Ekopark’ın sahibi Selami Tomruk’a tebliğ edildi. İcra memurları Ekopark’a gelerek işlemlere başladı. Ekopark’ta bulunan kobra, kara mamba, çıngıraklı engerek gibi yılan türleri ile timsah, maymun ve kurbağaların yanı sıra endemik bitkiler ve yerel amfibiler de haciz kapsamına alınıp sayılmaya başlandı. Ekopark’taki, birçoğu dünyada ve Türkiye’de soyu tükenmekte olan hayvanlar ve bitkiler, açık artırma usulüyle satışa çıkarılacak.

HÜKÜMET İLGİSİZ KALDI: Hacze tepki gösteren Selami Tomruk, konuyla ilgili 3.5 yıldır hükümet yetkilileriyle hatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bile görüştüğünü ancak bir sonuç alamadığını söyledi. "Sayın Başbakan’a, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e resmen yalvardım. Ama bir sonuç alamadım" diyen Tomruk, şunları söyledi: "Ben dünyada sayılı araştırmacılardan biriyim. Buraya doğayı korumaya geldim. 7 bin 500 canlıya hayat verdik. 35 bin kertenkele, 1.5 milyon soyu tükenmek tehlikesi ile karşı karşıya olan kurbağa yaşıyor burada. Yılanlarımız, timsahlarımız var. Parkı, her gün binlerce insan ziyaret ediyor, öğrenciler gezip eğitim alıyor. Bu yıl ABD’den 132 Herpetoloji ve Biyoloji dalından öğrenci aldık. Şimdi İskandinav ülkelerinden öğrenciler geliyor. Burada canlılar üzerinde birebir çalışmalar yapıyorlar. Bilim adamları yetiştiriyoruz. Bu canlılar yok olduğunda kimin eline ne geçecek?"

ÖLÜM ORUCUNA BAŞLAYACAK: Selami Tomruk, haciz işleminin durdurulmaması halinde hayvanlarını da yanına alıp ölüm orucuna başlayacağını belirterek, "Bütün Avrupa’nın ve dünyanın doğa koruyucularını buraya çağıracağım. Kobra, kara mamba, çıngıraklı engerek, timsahlar ve tüm canlılarla birlikte ölüm orucuna yatacağız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!