Yıl kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Yıl kelimesinin eş anlamlısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2020 02:02

Yıl, sıklıkla kullanılmakta olan kelimelerden bir tanesidir. Özelikle, kulanım anlamı bakımından önem taşıyan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan, yıl kelimesinin anlamı ve eş anlamlıları nelerdir öğrenebilir ve cümlelerinizde sıklıkla kullanabilirsiniz. Sizin için yıl ne demek? Yıl kelimesinin eş anlamlıları nelerdir, detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Eski Türkçede, yıl sözcüğünden evrilerek günümüze kadar gelmiş olan yıl kelimesinin anlamı, ' Dünya'nın, kendi etrafında tam olarak 365 gün ve 6 saatlik turunu tamamlamış olması durumudur.'

 Yıl Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

 TDK kaynaklarına göre, ' Miladi takvime göre, 1 Ocak'ta başlayarak, 31 Aralık'a kadar süren 12 aylık zamandır.' Yer yuvarlağının, güneş çevresinde tam bir tur atma durumudur.

 Yıl kelimesini zıt anlamlısı bulunmamaktadır.

 Yıl kelimesinin eş anlamlısı, 'sene' kelimesidir. Bu iki kelime, birbiri yerine rahatlıkla kullanılabilir. Yıl kelimesi ve eş anlamlılarına şu şekilde örnek verilebilir; ' Her yeni yılda bir umut kaplar tüm benliğimi.' veya ' Her yeni senede bir umut kaplar tüm benliğimi.' örneklerinde görüldüğü üzere, iki cümle tamamen aynı anlamda olup, arasında hiç bir fark bulunmamaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!