Yıkımı önlemek için talimatlar yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Yıkımı önlemek için talimatlar yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2002 02:49

Ahlatlıbel'de Jandarma ile belediyeyi karşı karşıya getiren yıkım tartışmasında, dün de ilginç gelişmeler yaşandı. Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, ‘‘Yıkımı önlemek için talimatlar üst üste yağıyor’’ dedi. Golf Federasyonu As Başkanı Erol İslamoğlu ise binanın Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün maddi desteğiyle yaptırıldığını söyledi.

Ahlatlıbel'de önceki gece çıkan tartışmaların ardından Başkan Haydar Yılmaz, dün sabah saatlerinde olay yerine geldi. Bu arada, Jandarmanın da bina çevresinde aldığı önlemler üst düzeye çıkarıldı ve belediye yetkilileri binaya yaklaştırılmadı. Yılmaz, ‘‘Bu bina burada kalırsa, belediyeler görevlerini bir daha yerine getiremeyeceklerdir’’ dedi. Bakan Fikret Ünlü ile daha önce konuyu görüştüğünü anlatan Yılmaz, ‘‘Bu arazi ile başka planlarımız olduğunu ilettim. Kendisi de, ‘Ben binayı yaptım, sen de buyur gereğini yap' dedi. PTT ile sözleşmeler yapıp, mahkemelerden kararlar getirip, olayı örtbas edecekler. Bu bina yıkılmalıdır’’dedi.

Dozerimize el kondu

Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, önceki gece yıkım sırasında dozerin kontak anahtarının yıkım sahasında askerlerin başında bulunan yüzbaşı tarafından alındığını söyledi. Yılmaz, ‘‘Ben belediye başkanı olarak dozerin anahtarını alamıyorum. Binanın yanına da gidemiyorum. Umarım çağrımızı duyan yetkililer kararlarını geri alırlar. Kaçak binayı yıkmaya giden belediyenin dozerine el konuldu’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!