YİBO'daki cinsel istismar TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

YİBOdaki cinsel istismar TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 14:17

CHP Tunceli milletvekilleri Hasan Güyüldar ile Sinan Yerlikaya, Tunceli'nin Mazgirt ilçesindeki bir YİBO'da yaşandığı iddia edilen cinsel istismar olayını, TBMM gündemine getirdi.

Haberin Devamı

Güyüldar, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Mazgirt ilçesinin Akpazar Beldesindeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Okulunda, bazı öğrenciler arasında fiili livata yaşandığına ilişkin haberlerin basında yer aldığını anımsattı.

“Okul idaresinin bu olayda kusurlu olduğunun anlaşıldığını” ifade eden Güyüldar, şu soruları yöneltti:

“Bu veya benzeri olayla ilgili okul idaresine verilmiş dilekçeler var mı, varsa tarihi nedir? Dilekçelerle ilgili işlem yapıldı mı? Neden bu okula 6 yıldır asaleten bir müdür atanmadı? 266 öğrencinin bulunduğu okulda, pansiyonda okul saatlerinin dışında günde kaç öğretmen belletici olarak görev yapmaktadır? Okul yönetimiyle birlikte bu tür olaylarda daha fazla duyarlı olması gereken rehber öğretmen, ne zamandan beri bu okulda görev yapmaktadır? Bu okulumuzda daha önce de bir öğrencinin başka bir öğrenciyi bıçaklaması gibi olayların yaşandığı belirtilmektedir. 2000'den beri bu okulumuzda kaç denetim yapıldı; bu denetimlerdeki müfettiş raporlarında, öğrenciler arasındaki şiddet olayları yer aldı mı?

Haberin Devamı

Okuldaki öğrencilerin velileri, tedirgin olduklarını ve çocuklarını taşımalı yöntemle okula göndermek istediklerini belirtmişlerdir. Bu talep karşılanacak mı; öğrencilerin güvenini yeniden kazanmak, yaşadıkları olayın etkisini yok etmek için neler yapılmaktadır?”

CHP'Lİ YERLİKAYA'NIN ÖNERGESİ

CHP'li Yerlikaya da Bakan Çelik'e yönelttiği soru önergesinde, aynı olayı gündeme getirdi. Olayda sorumluluğu olanlar hakkında işlem yapılıp yapılmadığını soran Yerlikaya, “Okul pansiyonlarının yetersiz olduğu, zaman zaman aynı yatakta iki öğrencinin yattığı doğru mu?” diye sordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!