Yetki ihlaline karşıyım

Güncelleme Tarihi:

Yetki ihlaline karşıyım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Devletin bazı kurumlarında derin devletten kalma kötü alışkanlıklar var. Ben dahil bu dinlemeler bitmemiştir. Evimin altındaki ofisimde dinleme cihazı bulundu. Derin devlet denen olay boş durmuyor" dedi.

Haberin Devamı

Bunu sırf gündemi değiştirmek için bilinçli mi yapıyorsunuz?” sorusuna, “Bir zamanı gelir ki onu gündeme oturturum, oturtmam lazım. Bu tartışmalar olmasa ben başbakan olamam” yanıtını verdi. Başbakan Erdoğan, NTV ve Star ortak yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

GÜNDEMİN PEŞİNE TAKILMAM    

(Dindar nesil, Muhteşem Yüzyıl, kuvvetler ayrılığı engel tartışmaları) Eğer bu tartışmalar olmasa başbakan olamam zaten. Öyle bir başlık ortaya koymalısınız ki bu gündemi oluşturmalı. Gündem birilerinin elinde kalırsa,  siz başbakan olarak onun peşine takılırsınız. Ben peşine takılmamalıyım. Bir şeyi yaparken, bunun enine boyuna tartışmasını yapmışsam, en yakın çevremdeki bazı arkadaşlarımla bunun görüşmesini yapmışsam, onlar bile bunun zamanlamasını bilmeyebilir, bir zamanı gelir ki onu gündeme oturturum, oturtmam lazım. Bu kabiliyeti sergileyemezsem o zaman böyle bir neticeyi de elde edemezsiniz.

Haberin Devamı

ERKLER İHLAL YAPMASIN

Kuvvetler ayrılığı prensibini en güçlü savunan partinin lideriyim. Kimse bunu sağa sola çekmesin. Yasama, yürütme, yargının, anayasa ve yasalarda belirlenmiş hareket alanı vardır. Öyle zamanlar yaşadık ki, yargı yasamanın da yürütmenin de alanına müdahale etti. Diyoruz ki, burada, erkler yetki ihlaline gitmesin, yasama da gitmesin, yürütme de gitmesin, yargı da gitmesin. Cumhurbaşkanı’ndan farklı düşünmüyorum, bu konuda.

BEN DAĞA ÇIKMAM

(Bülent Arınç’ın ‘Bana da işkence yapılsa ben dağa çıkarım...’ sözüne) Hayır, bizim yolumuz bu değil. Değerlerimiz içinde bu yol yok. Bir yanlış başka yanlışla temizlenemez. Bir kan varsa kanla temizleyemezsiniz. Bu adımı iyi atmamız lazım. Diyarbakır Cezaevi hakkında görüşlerimiz çok önce açıklandı. O işkenceleri ben de gördüm. Biz bunu meydanlara taşımadık oralarda söylemedik.

ULUDERE OLAYI İÇİN GEREKİRSE ÖZÜR DİLERİZ

Uludere’yi basite indirgemeyelim. Sonuçta terörist de sivildir. İşin üzerine gidiyorum. Biraz sabredelim ölen 34 kişiyle ilgili yargı kararını bekleyelim. Sürekli sivil denmesini bir beyin yıkama hamlesi olarak görüyorum. Uludere konusunda biz adım attık, Dersim yanlışına düşmek istemedik. Daha netice ortaya çıkmadan terör örgütü ve uzantıları kalkıyorlar bize ‘illa özür dileyeceksin’ diyorlar. Gerekirse özür dileriz, neden olmasın.

Haberin Devamı

SİLİVRİ AÇIK CEZAEVİ DEĞİL

Ben Sayın Kılıçdaroğlu kadar cesur değilim. Yargıya müdahale edemem.  Silivri bir açık hava hapishanesi değildir. Sayın Sami Selçuk (eski Yargıtay Başkanı) kendi düşüncesini söylüyor. Yüce Divan kararı Ergenekon’a emsal olamaz.

ERGENEKON RAHATSIZLIĞI

Ergenekon’da Silahlı Kuvvetlerin kendisiyle ilgili şüphesiz rahatsızlıklar var. Ki bazı rahatsızlıkları da bizim de paylaştığımız oluyor. Silahlı Kuvvetler mensuplarının tutuksuz yargılanması ile ilgili.

DEVLETİ TEMİZLEDİK DİYEMEM

Devletteki derin yapı tamamen temizlendi diye bir iddia içinde olmadık. Derin yapının sıfırlandığı bir ülke yoktur. Önemli olan bu tür yapılanmaların darbelere neden olup olmadığıdır. Biz bu yapıların zararını en aza indirdik.

Haberin Devamı

OFİSİMDE BÖCEK BULUNDU

Hozat’taki fişlenme iddiaları üzerine başlattığımız takip devam ediyor. Devletin bazı kurumlarında derin devletten kalma kötü alışkanlıklar var. Ben dahil bu dinlemeler bitmemiştir. Evimin altındaki ofisimde dinleme cihazı bulundu. Derin devlet denen olay boş durmuyor.

ODTÜ NASIL ÜNİVERSİTE

Ben bu üniversitenin (ODTÜ) yönetimini anlayabilmiş değilim, bunlar samimi değiller. Siz nasıl bir üniversitesiniz. Sizin yetiştirdiğimiz öğrenciler bunlarsa Türkiye batmıştır. Bu öğrenciler uydumuz fırlatılırken gururlanacağı yerde lastik yakıp eylem yapıyor. Siz nasıl bir üniversite yönetimisiniz ki ne biçim öğretim üyesisiniz. Öğretim üyesi, derse girmiyormuş. Girmezsen girme. Böyle üniversite öğretim görevlisi olsa ne olur olmasa ne olur.

Haberin Devamı

EŞİM DEĞİL BEN ZEHİRLENEYİM

(Size yönelik de bir zehirleme girişimi oldu mu? Yemekleri eşiniz mi tadıyor?) Eşim zehirleneceğine ben zehirleneyim. 

SURİYE’DE GERİ ADIM YOK
Suriye politikasında geri adım atmayacağız. Esad’ın en büyük destekçisi İran’dır. Patriot’lar yerleştirilirse 3. dünya savaşı çıkar diyen İran Genelkurmay Başkanı saçmalıyor.”

ZENGİN DAHA ÇOK VERECEK

AZ kazanandan az çok kazanandan çok vergi alacağız. Onun için bazı düzenlemelere gidiyoruz. Çok kazanan çok verecek.

DEVLETÇİLİK BİTİYOR

Bitiyor canım. O kontrolümüzde. Kamunun bazı alanları hariç özelleştirmede çok kararlıyız.

FITCH’LE BARIŞ MÜMKÜN DEĞİL

Onlarla barışmam mümkün değil. Bunlar siyasi. Yunanistan’ın kredi notunu 6 basamak birden yükseltiyor. Ya batmış, müflis. Her taraftan para alıyor. Türkiye’yi kalkıp gıdım gıdım oynuyorsun. Bunlar belli merkezlerle danışıklı dövüş yapmak sureti ile. Para veriyoruz, kimse yatırım yapmıyor. 6 basamak fırlatalım belki yatırım yaparlar diyor. Çok çirkin yaklaşım.

Haberin Devamı

KÖPRÜ FİYATI DAHA İYİ OLABİLİRDİ

Belki daha iyi fiyat da çıkabilirdi. Ama değerlendirmeler arkadaşlarımın verdiği bilgi, günümüz şartlarında gayet iyi Telekom’dan sonra fiyat diyorlar.  Tüp geçidi 29 Ekim 2013 olarak düşünüyoruz. İki katlı tüneli de 2015’te açacağız. 3. köprüyü de 2015’te açmış olacağız.

İLK ZİYARETİ GABON'A

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül’ün çıplak ayakla Ayao Nyavor adlı balıkçıyla sohbet ettiği ve Twitter’dan yayınladıktan sonra çok konuşulan fotoğraflarının çekildiği Gabon’a vizeleri kaldırmaya gidiyor. Erdoğan, 2013 yılının ilk resmi ziyaretini 6-11 Ocak tarihleri arasında Gabon, Nijer ve Senegal’e yapacak. Ziyaretlerde Türkiye’ye vize uygulayan her üç ülke ile vizeler kaldırılacak. Ümit ÇETİN

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!