Yetenekli göçmen öğrencilere burs

Güncelleme Tarihi:

Yetenekli göçmen öğrencilere burs
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 13:10

Haberin Devamı

ARALARINDA sekiz Türk öğrencinin de bulunduğu 26 ülkeden 61 öğrenci, KRV Uyum Bakanı Armin Laschet’in de katıldığı Düsseldorf’daki törende burs belgelerini aldılar. 8- 12. sınıftan seçilen bursiyerlere, bir yıl boyunca aylık 100 Euro eğitim parası, internet bağlantılı bilgisayar ile ücretsiz danışmanlık ve eğitim semineri verilecek. Start NRW öğrenci bursu programı, çok sayıda vakıf ile bazı belediyelerin ortak girişimiyle oluşturuldu.

Göçmen kökenli gençlerin potansiyellerini vurgulayan KRV Uyum Bakanı Armin Laschet, "61 göçmen kökenli öğrenciyi Start programına aldığımız için sevinçliyim. Bunlar diğer göçmen kökenli gençler için sadece örnek değil, aynı zamanda uyumun gerçekleştiğinin kanıtlarıdırlar.”

Herti Vakfı Başkanı Dr. Chrisrof Eichert ise, bursiyerlerinin zor yaşam şartları altında uyum sağlamayı başarmış zeki ve toplumda sorumluluk üstlenmiş gençler olduğunu söyledi. Dr. Eichert, Almanya çapında işbirliği yaptıkları 90 dolayında kuruluş bulunduğuna işaret ederek, bunun sivil toplum girişimi adına güzel bir örnek olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Start öğrenci bursu programı çerçevesinde verilen bursu kazanan öğrenciler, 500 öğrenci arasından seçildi.

START 14 ÖĞRENCİYE DAHA BURS VERDİ

/images/100/0x0/55eab7e1f018fbb8f8924823

HERTİ Vakfı bünyesinde Dr. Kenan Önen'in yürüttüğü Start bursundan Rheinland Pfalz Eyaleti'nde 15 öğrenci daha yararlandı. Başarılı göçmen kökenli öğrencilere bağlanan burstan Mainz'da yaşayan Saniye Bengü'de (18) yararlandı. Öğrencilere bir yıllığına ayda 100 Euro harçlık yanı sıra tam donanımlı bilgisayar ve internet imkanı sağlanıyor. Eyalette Start programından yararlanan göçmen öğrencilerin sayısı yeni katılanlarla birlikte 23'e yükseldi. Eyalet Start projesinin desteklenmesi için 210 bin Euro'luk bütçe sundu. Projeyi yöneten Dr. Kenan Önen bunsun amacının baarılı göçmen kökenli öğrencilere destek vermek olduğunu hatırlatarak, "Avusturya ve Amanya'da bugüne kadar 460 öğrenciye burs bağladık. Bu öğrencilerden 64'ü Türk. Türk öğrenciler arasında kız öğrencilerin sayısı 49" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!