Yeşim, karara itiraz edecek

Güncelleme Tarihi:

Yeşim, karara itiraz edecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2003 01:53

İmar Bankası soruşturması, Hakan Uzan'ın eski eşi Yeşim Salkım'ı da zor durumda bıraktı. Boşanma sonrasında verdiği röportajda Uzan'dan hiçbir şey almadığını söyleyen, ancak daha sonra evleri ve nakit parası olduğu haberleri çıkan Salkım'ın mal varlığı için tedbir kararı alındı. Bu haber üzerine Paris'ten İstanbul'a gelen Yeşim Salkım, karara itiraz edecek.

İmar Bankası soruşturması, Hakan Uzan'ın eski eşi Yeşim Salkım'ı da etkiledi. Salkım'ın mal varlığı için ihtiyati tedbir kararı alındı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) talebi üzerine alınan karara gerekçe olarak, Salkım'ın İmar Bankası'nın hakim ortak ve yöneticileri ile birlikte hareket etmesi gösterildi. ‘‘Uzan Yasası’’ olarak bilinen 4969 sayılı kanun kapsamında, TMSF'nin talebi üzerine Şişli 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından mal varlığına ihtiyati tedbir kararı çıkan Yeşim Salkım, konuyla yakından ilgilenmek üzere önceki gün, Paris'ten İstanbul'a geldi. Avukatları ile görüşen Salkım, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘‘Şu anda evime gelmiş resmi bir belge yok. Olaylar netlik kazanınca bir açıklama yapacağım. Resmi bir belge gelmeden herhangi bir şey söylemeyeceğim. Ben de neler olup bittiğini gazetelerden okuyorum. Ama hukuka aykırı hiçbir şey yapmam, yapmayacağım.’’

Basına açıklama yapmaya yanaşmayan Salkım, avukatı aracılığıyla karara itiraz edeceğini söyledi. Kurduğu Yeşil Prodüksiyon adlı şirketin de yıllarca başında kalan Salkım, mahkemeye, şu anki mal varlığını Uzan'la evliliğinden çok daha önce edindiğini bildirecek ve tedbir kararının kaldırılmasını talep edecek.

Yeşim Salkım'ın adı daha önce de, İmar Bankası soruşturması kapsamında Florya'da ele geçen Gülben Ergen'e ait sevişme kasetlerinde geçmişti. İddiaya göre Salkım, o dönemde eşi Hakan Uzan'la ilişkisi olduğunu öğrendiği Gülben Ergen'i köşeye sıkıştırmak için bu kasedi aramıştı. Bu iddialar üzerine de Salkım, ‘‘Kasetten haberdar olduğumu nereden biliyorsunuz. Ben eski eşimin elinde olduğunu bilmiyordum. Neleri çıkıyor adamın... Nasıl bilebilirim? Ben adamın 6 milyar dolar çaldığını da bilmiyordum’’ demişti. Demirhan HARARLI

Avşar ve Yılmaz da mağdur

Uzan soruşturması sadece Yeşim Salkım'ı değil, sanat dünyasının ünlü isimlerini de mağdur etti. Soruşturma kapsamındaki şirketlerden Türk Filmi' ne bağlı olan Hülya Avşar, son derece durgun bir dönem geçiriyor. Avşar, gelen tekliflere yanıt veremiyor. Bir başka mağdur ise Cem Yılmaz. Turk Filmi bünyesinde çektiği ‘‘Gora’’ adlı filmi merakla beklenen Yılmaz, şirketin işlerinin durması nedeniyle montajı bir türlü tamamlayamıyor.

Kliplerde Erol Köse imzası neden yok?

Sigorta Fonu'nun talebi üzerine mallarına tedbir konulanlar arasında Uzan Ailesi'nin müzik şirketi Erol Köse Prodüksiyon'un ortaklarından Erol Köse de bulunuyor. Sigorta Fonu'nun talebine göre hüküm veren Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Köse'nin her türlü mal, hak ve alacakların üzerindeki tasarruf yetkisini de kaldırdı. Bu durumda Erol Kösenin şirketine bağladığı Ebru Gündeş, Mustafa Sandal, Hande Yener, Nilüfer gibi ünlü isimler ortada kaldı. Bu arada, şirkete bağlı sanatçıların kliplerinde, eskiden Erol Köse imzası yer alıyordu. Ancak son bir aydır imzalar kaldırıldı.

İŞTE MAL VARLIĞI

Çeşme'de villa: 900 bin dolar

Bodrum'da villa: 1 milyon dolar

Fethiye'de daire: 700 bin dolar

Etiler'de tripleks villa: 1 milyon dolar

Paris Avaenue Montaigne'de bir daire: 1 milyon 500 bin dolar

4 trilyon nakit para

Lüks bir cip

Bir adet Jaguar marka otomobil

200 bin dolar değerinde mücevher

900 bin dolar değerinde tekne
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!