YeÅŸilçam yeni sezona hazır

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçam yeni sezona hazır
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 23, 2001 15:40

Yeşilçam yeni sezona dolu dizgin hazırlanıyor. Bazı filmler çoktan çekilip tamamlandı, seyirciyle buluşacağı günü bekliyor. Bazıları çekim aşamasında, bazıları da 'motor' demek için gün sayıyor. Yeni sezonun filmlerine bir gözatalım istedik:

Haberin Devamı

Geçen sezon Türk filmleri açısından oldukça bereketliydi. Gişe rekorları kıran Vizontele, Komser Şekspir, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Filler ve Çimen, Acı Gönül gibi yerli yapımlar birbiri ardına seyirciyle buluştu.

Yeşilçam gelecek sezona da epey hızlı hazırlanıyor. Kimi yönetmenler filmlerinin çekimlerini bitirdi kimileri de kamera arkasına geçmek için kolları sıvadı. İşte yeni sezonda izleyeceğimiz filmlerden bazıları.

CAHÄ°L PERÄ°LER
 
Ferzan Özpetek'in; Hamam ve Harem Suare'den sonra İtalya'yı fethettiği üçüncü filmi Cahil Periler, sonbahar aylarında seyirciyle buluşacak.

İtalya sinemalarında 14 hafta gösterimde kalan ve ödül üzerine ödül kazanan Cahil Periler'in oyuncu kadrosunda İtalyan sanatçıların yanısıra Serra Yılmaz ve  Koray Candemir'de yeralıyor.

Haberin Devamı

Ferzan Özpetek diğer iki fiminde olduğu gibi Cahil Periler'de de seyircisini şaşırtacak.
 
O DA BENÄ° SEVÄ°YOR

Yeni sezonun filmlerinden biri O Da Beni Seviyor. Bundan beş yıl önce Bilge Karasu'nun aynı adlı öyküsünen yola çıkarak çektiği Usta Beni Öldürsen E'den sonra arayışa giren Pirhasan bu kez O Da Beni Seviyor için kamera arkasında. Barış Pirhasan filmin senaryosunu da Gül Dirican ile birlikte yazmış.
 
Çekimleri Malatya'da süren film, 14 yaşındaki bir genç kızın yeniyetmelikten yetişkinliğe adım atışını anlatıyor. Tabi 70'li yılların sosyo politik ortamı ve bunun çevresindeki insanlara etkileri eşliğinde.

Film, oldukça zengin bir oyuncu kadrosuna sahip. Başrollerde 12 yaşındaki Ece Ekşi ile Almanya'da yaşayan ve şöhret kapılarını orada aralayan Haluk Piyes'in yanısıra, Lale Mansur, Uğur Polat, Taner Birsel, Ayla Algan, Tuncel Kurtiz, Esme Madra, Ayşe Nil Şamlıoğlu, Cezmi Baskın, Serra Yılmaz, Hale Akın, Taner Birsel ve Tomris İncer.

Filmin görüntü yönetmeni ise Türk seyircinin artık iyice tanıdğı Jürgen Jürgens.

SEVGİLİM İSTANBUL 

Şahika Tekand ile Mahir Günşiray'ı biraraya getiren Sarı Tebessüm adlı ilk filmiyle epey tartışılan Seçkin Yasar, neredeyse 10 yıllık bir aradan sonra Sevgilim İstanbul ile seyircisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

 Kariofyllia Karabeti, Alptekin Serdengeçti, Tunca Yönder, Erdinç Akbaş, Nedim Saban'dan oluşan bir kadronun rol aldığı film, Nedim Gürsel'in aynı adlı eserinin uyarlaması. Gürsel ve Yasar filmin senaryosunu da birlikte kaleme almışlar.

Sevgilim İstanbul, biri Türk diğeri ise İstanbul'dan Yunanistan'a göçen bir ailenin kızı olan iki gazeteci arasında yaşanan tutkulu aşkı ve ardından gelişen esrarengiz olayları anlatıyor.

Ali başarılı bir Türk gazetecidir. İrini ise, İstanbul'dan Yunanistan'a göçmüş Rum bir ailenin kızıdır ve o da gazetecidir. Babası, Albaylar Cuntası döneminde, kendisi 8 yaşındayken, bir gece götürülmüş, daha sonra da ölüm haberi gelmiştir. İrini ve Ali, uluslararası bir gazeteciler toplantısında tanışmış ve tutkulu bir aşk yaşamışlardır. İrini hayatında ilk kez İstanbul'a, hem sevgilisinin hem de babasının kentini görmeye gelir. Yeni bir yazı dizisini bitirmek zorunda olan Ali, gündüzleri ona eşlik edemediğinden İrini kenti birkaç gün yalnız dolaşır. Buluşacakları bir gün, Ali esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolur.

SON

Haberin Devamı

Tiyatro sanatçısı Levent Kırca, tam 20 yıldır üzerinde çalıştığı öyküyü nihayet filme aktarıyor. Kırca'nın, bir figüranın öyküsünü anlatan Son adlı filmi gelecek sezon seyirciyle buluşacak.

Bütçesi 1 milyon dolar olarak belirlenen filmde Kırca'nın yanısıra Oya Başar, Sümer Tilmaç ve Yeşim Salkım da rol alıyor.

ÅžARKICI

Kurt Kanunu ile başladığı yönetmenlik kariyerini Kuşatma Altında Aşk,  ve Acı Gönül'le sürdüren Ersin Pertan'ın yönettiği Şarkıcı'da yeni sezonun filmlerinden. Yeşim Salkım, Berhan Şimşek, Selçuk Yöntem, Faik Ergin, Nurseli İdiz, Aysel Gürel, Kazım Akşar, Hilal Cebeci, Safiye Aydoğan, Erdinç Akbaş ve Settar Tanrıöğen'den oluşan zengin bir oyuncu kadrosu var filmin.

Haberin Devamı

Åžarkıcı 1958 yılına, bazı toplumsal deÄŸerlerin deÄŸiÅŸmekte olduÄŸu Türkiye'ye götürüyor seyirciyi. Kariyerinde düşüşe geçen bir ÅŸarkıcı bir kumpanyaya katılarak Anadolu turnesine çıkar. BaÅŸarılı olunca da kasaba aÄŸasının ilgisini çeker. Aslında ÅŸarkıcının gönlü bir mühendistedir. Bu arada AÄŸa'nın metresi de mühendisin peÅŸindedir. Bu arada kasabaya ilginç bir doktor gelir. Trajik geçmiÅŸi yüzünden kasabaya sürgüne gelmiÅŸ bir doktordur bu ve bütün olup biteni sessizce seyretmeyi tercih etmiÅŸtir.Â

ÅžELALE
 
Sinemaseverlerin 1992 tarihli Vagon ile tanıdığı Semir Aslanyürek'in Şelale'si ise Türkiye'nin yakın tarihine götürüyor seyirciyi. Film, Fransız bir aile tarafından evlat edinilen ve yıllar sonra doğup büyüdüğü topraklara dönen Cemal'in öyküsü üzerine kurulu. Cemal'in ülkesine geri döndüğü dönem ise 27 Mayıs 1960 ihtilalinin bir kaç ay öncesi.

Haberin Devamı

Çekimleri Antakya'da yapılan Şelale, Türkiye'nin o dönemde içinde bulunduğu durumu, 'yabancı' bir bakış açısıyla yansıtıyor.
Cemal'in babası, Demokrat Partili, amcası ise Cumhuriyet halk Partili'dir. Bu iki farklı görüş aracılığıyla bir ailenin trajik öyküsünü dolayısıyla da bir ülkenin trajik öyküsünü anlatıyor Aslanyürek filminde.

Şelale'nin bir başka özelliği de başrollerden birini üstlenen Hülya Koçyiğit'in yıllar sonra yeniden kamera önüne geçmesi. Filmin oyuncu kadrosunda Koçyiğit'in yanısıra Aykut Oray, Hamdi Alkan ve Fikret Kuşkan da yeralıyor.

MARUF

Gemide ve Dar Alanda Kısa Paslaşmalar'ın yönetmeni Serdar Akar, yeni filmi Maruf'un çekimlerinebaşlıyor. Akar, başrollerinden birini Meltem Cumbul'in oynadığı filmini "bir Güneydoğu öyküsü" diye tanımlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!