'YeÅŸilçam Ödülleri' adayları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçam Ödülleri adayları açıklandı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 18, 2008 00:00

TÜRSAK Vakfının katkılarıyla düzenlenen 'Yeşilçam Ödülleri'nin adayları açıklandı.

Haberin Devamı

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür (TÜRSAK) Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Yeşilçam Ödülleri'nin adayları açıklandı.
Garajistanbul'da, sunuculuğunu oyuncular Levent Üzümcü ile Bergüzar Korel'in yaptığı geceye, TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, oyuncu Mehmet Ali Alabora, Mahsun Kırmızıgül, Melisa Sözen, Tan Sağtürk, Nejat İşler ve Fadik Sevin Atasoy ile sinema ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Ödül töreni, 24 Mart'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. O gece 9 ana dalda ve 2 özel kategoride ödüller verilecek. İlk kez verilecek ödüllere aday olan filmler, 2007 yılında vizyona giren filmlerin ekiplerinden oluşan ön jüri tarafından, kendi filmleri dışında diğer aday filmlere verdikleri oylar sonucu belirlendi. İkinci aşamada ise yine ön jürinin olduğu, başta sinema kurumları olmak üzere iş, kültür, sanat ve medya alanındaki kamuoyu önderlerinin de katılımıyla daha geniş bir jüri görev yapacak.

Haberin Devamı

Yeşilçam Ödülleri adayları açıklandı
Â
Yeşilçam Ödülleri adayları açıklandı
Â
Yeşilçam Ödülleri adayları açıklandı

Ä°ÅžTE ADAYLAR

En İyi Film: Barda, Beyaz Melek, Mutluluk, Yaşamın Kıyısında, Yumurta

En İyi Yönetmen: Abdullah Oğuz (Mutluluk), Barış Pirhasan (Adem'in Trenleri), Fatih Akın (Yaşamın Kıyısında), Semih Kaplanoğlu (Yumurta), Serdar Akar (Barda)

En İyi Kadın Oyuncu: Fadik Sevin Atasoy (Zeynep'in 8 Günü), Nurgül Yeşilçay (Adem'in Trenleri) ve (Yaşamın Kıyısında),

Özgü Namal (Mutluluk), Ülkü Duru (İyi Seneler Londra)

En İyi Erkek Oyuncu: Haluk Bilginer (Polis), Kenan İmirzalıoğlu (Kabadayı), Nejat İşler (Barda ve Yumurta), Şener Şen (Kabadayı), Uğur Polat (Sis ve Gece), Yetkin Dikinciler (Mavi Gözlü Dev)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Derya Alabora (Adem'in Trenleri), Lale Mansur (Mutluluk), Melisa Sözen (Bana Şans Dile),

Nusel Köse (Yaşamın Kıyısında), Özge Özberk (Mavi Gözlü Dev)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: İlyas Salman (Sis ve Gece), Uğur Polat (Mavi Gözlü Dev), Rasim Öztekin (Kabadayı), Talat Bulut (Mutluluk), Tuncel Kurtiz (Yaşamın Kıyısında)

En İyi Senaryo: Fatih Akın (Yaşamın Kıyısında), İsmail Doruk (Adem'in Trenleri), Kubilay Tuncer (Mutluluk), Semih Kaplanoğlu-Orçun Köksal (Yumurta), Yavuz Turgul (Kabadayı)

En İyi Müzik: Fazıl Say (İyi Seneler Londra), Mahsun Kırmızıgül-Yıldıray Gürgen (Beyaz Melek), Selim Demirlen (Barda),

Shantel (Yaşamın Kıyısında), Zülfü Livaneli (Mutluluk)

En İyi Görüntü Yönetmeni: Eyüp Boz (Janjan), Gökhan Atılmış (Sis ve Gece), Mirsad Heroviç (Mutluluk), Özgür Eken (Yumurta), Rainer Klausman (Yaşamın Kıyısında)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!