Yeşil: Yerimi biliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yeşil: Yerimi biliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP MYK Üyesi Sinan Yerlikaya, MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür'ün ‘‘Yeşil öldürülmüş olabilir’’ açıklamasını ‘‘Fantazi’’ diye nitelendirdi. Yerlikaya, Yeşil kod adlı tetikçi Mahmut Yıldırım'ın bir yıl önce kendisini telefonla arayarak, ‘‘Beni öldüremezler, mahkemeye çıkaramazlar. Bulunabileceğim kentler Budapeşte, Berlin ya da Amsterdam'dır’’ dediğini açıkladı.

Yeşil'in bu sözlerinin üzerinden geçen bir yıl sonra, mafya tartışmasında Budapeşte üzerinde durulmasının büyük anlamı olduğunu belirten Yerlikaya, Başbakan Mesut Yılmaz'ı yumruklayan Veysel Özerdem ve İsmail Koçkaya bağlantısına dikkat çekerek şunları söyledi:

‘‘Yeşil'in Budapeşte'de olmasının doğruluk derecesi o nedenle fazla. İsmail Koçkaya da orada yakalandı ama henüz Türkiye'ye getirilmedi. Mesut Yılmaz'a saldıran Veysel Özerdem, İsmail Koçkaya'ya ait olan Budapeşte'deki Hasır adlı restoranda çalışıyordu. Geçen dönem MHP Milletvekili olan Tuncay Şekercioğlu'nun hanımının, İsmail Koçkaya'nın kızkardeşi olduğunu duydum’’ dedi.

Devletin karşısında mücadele etmesi gereken ciddi bir şebeke bulunduğunu, Türkiye'nin durumunun mafya açısından İtalya kadar vahim olduğunu anlatan Yerlikaya, Mehmet Eymür'ün ‘‘Yeşil öldürülmüş olabilir’’ biçimindeki tahmini konusunda ise şöyle konuştu:

‘‘Bunu ben tahmin etmiyorum, fantazi gibi geliyor. Şu anda yurtdışında olduğunu sanıyorum. Yeşil'le Mehmet Eymür yıllardır birbirleriyle çalışıyorlar. Üç yıl önce Yeşil nerede diye sorulunca, Mehmet Eymür'e sorun demiştim. Şimdi üç yıl sonra doğruluğu çıktı. Bence Mehmet Eymür olayları çarpıtıyor.’’

Tunceli eski Milletvekili Sinan Yerlikaya, Türkiye'de Yeşil'in yüzünü bilen tek kişi olduğunu belirtirken, ‘‘Robot resimler de benim verdiğim bilgilerle çizildi’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!