‘Yeşil’in yanında’ dedikleri baskında cezaevindeydim

Güncelleme Tarihi:

‘Yeşil’in yanında’ dedikleri baskında cezaevindeydim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2010 00:00

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, İkinci Ergenekon Davası’nda örgüt üyesi ve Ergenekon Ana Davası’nın tutuklu sanıklarından emekli Albay Fikri Karadağ’ın emri altında tetikçi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Osman Gürbüz, kendisi hakkında ifade veren gizli ve açık tanık beyanlarını kabul etmedi.

Gazi olaylarında ilk ateş eden kişi olduğu ve Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesine karıştığı yönündeki iddiaların da asılsız olduğunu belirten Gürbüz, hakkındaki iddiaların tamamının 13 yıldır basında yer alan haberlere dayandırıldığını söyledi. Tanık beyanlarının tamamının iftira ve yalan olduğunu öne süren Osman Gürbüz gizli ve açık tanıklar hakkında adli makamları yanılttıkları gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Beyanları iftira

Açık tanık Mümin Geleş’in aynı zamanda gizli tanık Kıskaç olduğunu, gizli tanık Yavuz’un da açık tanık polis memuru Fatih Mehmet Demir olduğunu öne süren Osman Gürbüz şunları söyledi: “Gizli Tanık 9’un Osman Yıldırım olduğu kanaatindeyim. Beyanları tamamen iftira ve yalandır. Yeşil denilen şahsın Antalya’daki evi polis tarafından basıldığında benim orada olduğumu iddia etmiştir. Baskın 1998’de olmuş. Ben 1997’den 2001’e kadar cezaevindeydim. Orada bulunmam mümkün değil. Asıl yargılanması gereken iftiraları ile mahkemeyi yanıltan sahte tanıklardır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!