Yerel gazetede ‘Baskın’ öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Yerel gazetede ‘Baskın’ öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2008 21:25

ŞANLIURFA Valisi Yusuf Yavaşcan’ın eşi Ayla Yavaşcan’ın 2 yıl önce Suriye’da türbe ziyareti sırasında çekilen özel fotoğraflarının basına sızdırılmasının ardından polis tarafından dün akşam saatlerinde basılan Reha Gazetesi, yayına bir gün ara vermek zorunda kaldı.

Bilgisayarlarına el konulduğu için bir gün yayın yapamayan Gazete, yaşananları yarınki sayısına ‘Kara baskın’ manşetiyle taşıyor.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan eşi Ayla Yavaşcan’ın Suriye gezisi sırasında giydiği kıyafetin ‘Kara Çarşaf’ olarak önce bir internet sitesi, daha sonra da kentteki yerel yayın yapan bazı gazetelerde yer almasının ardından Vali’nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında dün, eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Güler ile fotoğrafı internet sitesine yollayan Hasan Köseler’in çalıştığı Reha Gazetesi’ne baskın düzenlenmişti.

Atatürk Bulvarı Urfa İş Hanı’ndaki Reha Gazetesi’ne düzenelenen operasyonda, sivil polisler, gazeteye ait bilgisayar, hard disk ile arşiv dosyalarını incelemek üzere emniyette götürdü. Baskın nedeniyle bugün yayın yapamayan gazete, yarın çıkacak sayısında ise yaşananları ‘Kara baskın’ manşetiyle kamuoyuna duyurmaya hazırlanıyor. Reha Gazetesi imtiyaz sahibi Recai Ayhan, polis baskınının ardından emanet bilgisayar ile gazeteyi yayına hazırlayabildiklerini belirterek şunları söyledi:
“Baskın nedeniyle bir gün gazetemizi çıkartamadık. Bize gerekçe olarak emekliliğe ayrılan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Güler ile herhangi bir ilişkimizin olup olmadığını sordular. Bunun için kanunsuz bir şekilde gazetemizin bilgisayarlarına el konuldu. Bunlar kanunları çiğnediler. Bu bizim çok ağrımıza gitti. Biz dağda yaşamıyoruz, burada dağ kanunlarını uyguluyorsunuz.
Vali olabilirsiniz, ama devletin vermiş olduğu imkanları art niyetli olarak kullanamazsınız. Bunun kanunu var, nizamı var mahkemesi var, ya da tekzip verirsin böyle keyfi uygulama yapılamaz. Biz okuyucularımıza bir gün ulaşamadık. 8 aydır Vali’yle savaşımız devam ediyor.
Biz Vali’ye silah ruhsatında 6 milyon YTL para alındığını, bu paranın nereye harcandığını sorunca bize karşı bir tavır aldı. Kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor, eşinin kapüşonlu olduğunu söylüyor ama biz iddia ediyoruz, resmen kara çarşaf giymiştir. Burası İran değil, burası İran olamaz, biz bu mücadelemizi sonuna kadar götüreceğiz. Başbakan da 6 gazetecinin ismini çizdi, bakın işte medya nereye gidiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!