Yer öfke gök bayrak

Güncelleme Tarihi:

Yer öfke gök bayrak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 01:03

Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı’nda Türk Bayrağı’nın indirilmesinin hemen ardından tüm yurtta başlayan tepki eylemleri dün de devam etti. Protestolarda istisnasız Türk Bayrakları taşınırken “Bayrağa uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı.

Haberin Devamı

Eylemler özetle şöyle:

- SAKARYA’da yaklaşık 500 kişi, ellerinde bayraklarla Çark caddesi ve Atatürk bulvarında yürüdü. Yürüyüşün ardından Çark caddesinin başındaki ara sokakta bulunan HDP il örgütünün balkonuna da Türk Bayrağı asıldı.

- MANİSA’da “Bayrağa uzanan eller kırılsın”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları atıldı. Manolya Meydanı’ndan başlayan ve Kuyumcular caddesinden devam eden yürüyüş Manisa Şehitliği’nde son buldu. CHP Kırkağaç İlçe Teşkilatı üyeleri ise Kırkağaç’ta esnafı gezerek bayrak dağıttı ve bazı dükkanlara bayrak astı.

- BURDUR’da Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen ‘Bayrağa Saygı’ yürüyüşüne, kalabalık bir grup destek verdi. Türk Bayrakları ile MHP İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. “Bayrak inmez vatan bölünmez” sloganı atan gruba, vatandaşlar da destek verdi.

Haberin Devamı

Yer öfke gök bayrak

- ORDU İsmetpaşa Caddesi üzerindeki MHP İl Binası önünde toplanan yaklaşık 300 kişi Atatürk posteri ve Türk Bayrağı taşıyarak “Hükümet istifa”, “Bozkurtlar burada, çapulcular nerede”, “Dişe diş kana kan”, “İmralı basılsın Apo asılsın” sloganları attı. Yaklaşık 1 kilometre yürüyen gruba vatandaşlar da destek verdi. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

- MERSİN, Adana, İstanbul, Ankara, Erzurum, Ardahan, Adıyaman, Balıkesir, Isparta, Kilis, Samsun, Eskişehir, Kırıkkale, Kastomonu ve daha birçok il ve ilçelerde protesto yürüyüşleri yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!