Yeniçağ’a operasyon

Güncelleme Tarihi:

Yeniçağ’a operasyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 22:08

Paralel Yapı’nın siyasi partilere sızma girişimine yönelik dün Yeniçağ gazetesinin yazarlarına ve ülkücü isimlere operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Ülkücü-milliyetçi kimlikleriyle bilinen gazete yazarları Servet Avcı, Adnan İslamoğulları ve Yavuz Selim Demirağ gözaltına alındı. Yazar Kürşat Zorlu için de gözaltı kararı çıkarıldı. Eski MHP Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, işadamı Tamer Kayaalp, geçmiş yıllarda MHP’den milletvekili adayı olan Rubil Gökdemir ile ülkücü yayıncı Alper Aksoy da gözaltına alınanlar arasında. Operasyonun özellikle FETÖ’nün MHP’ye sızma girişimine yönelik yapıldığı, operasyonla para dağıtım ağının aydınlatılmasının hedeflendiği iddia edildi. Operasyonda 400 kişinin soruşturulacağı iddia edildi.

AKŞENER VE AYDIN’DAN TEPKİ

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener gözaltılara “Sırf siyasi muhalifleri saf dışı etmek amacıyla bunu yaptıranları ülkücüler unutmayacaklardır. AKP siyasilerine sözüm: Her dönem yaptığınız haksızlıkları ‘Allah bizi affetsin’ diyerek kapatamazsınız” sözleriyle tepki gösterdi. MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın da yazılı açıklamasında, “Muhalif kesimleri bertaraf edilmesine dönüşmemesi için atılan her adımın takipçisi olacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!