Yenibosna’da imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Yenibosna’da imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yenibosna'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın yasağına rağmen ilköğretim okulunun karşısına koyulan GSM baz istasyonun kaldırılması için de imza kampanyası başlatıldı.

Yenibosna Zafer Mahallesi Okulyolu'ndaki Zafer İlköğretim Okulu'nun karşısındaki üç katlı binaya yerleştirilen GSM baz istasyonuna, çevre sakinleri tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun okulların çevresine veya yakınına GSM baz istasyonu konulmasını yasakladığını belirten çevre sakinleri, ilkokulun tam karşısına konulan GSM baz istasyonunun kendilerinin ve çocuklarının sağlıklarını tehdit ettiğini söyledi.

Zafer İlköğretim Okulu'nun diğer tarafında 30 metre uzaklıkta bir baz istasyonu daha bulunduğunu ifade eden mahalle sakinleri, her iki baz istasyonunun da kaldırılması için imza kampanyası başlattıklarını belirttiler. İki ay önce takılan baz istasyonları kaldırılana kadar savaşacaklarını, topladıkları imzaları Valiliğe ve Kaymakamlığa sunacaklarını belirten vatandaşlar, ‘‘Son günlerde mahalle sakinlerinin bazılarında baş ağrısı, uyku bozukluğu, nefes darlığı gibi sağlık sorunları belirmeye başladı, özellikle çocuklarımızın bedenleri daha dirençsiz. Ceplerini doldurmak için minik yavrularımızın ve bizim sağlığımızla oynuyorlar. Ataköy'den atılan istasyonları gelip bizim buraya taktılar’’ dediler.

Bakanlığı yayımladığı genelgede son 20 yılda yapılan bilimsel araştırmaların GSM baz istasyonlarının yaydığı dalgaların insan sağlığını olumsuz etkilediğinin belirtildiğini vurgulayan vatandaşlar, ‘‘Genelgeye rağmen gelip bunu okulun karşına takabiliyorlar. Ev sahipleri büyük paralar aldıkları için buna izin veriyor. Vatandaşın sağlığını düşünen yok’’ şeklinde konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!