Yenibir Akademi öğrenci alıyor

Güncelleme Tarihi:

Yenibir Akademi öğrenci alıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2002 11:29

Türkiye'nin ilk sanal akademisi 'Yenibir Akademi', 3-8 Eylül'de yapılacak olan Bilişim 2002 Fuarı'nda internet kullanıcılarıyla buluşacak. Bilişim Zirvesi kapsamında düzenlenecek tanıtım ve sohbet toplantılarına katılanlar Yenibir Akademi hakkında ayrıntılı bilgi edinebilecek.

Türkiye'nin ilk sanal akademisi açılıyor. yenibir.com-koçbryce işbirliği ile gerçekleştirilen 'Yenibir Akademi' projesinin tanıtımı 3-8 Eylül'de Bilişim 2002 Fuarı'nda yapılıyor. Türkiye'nin ilk ve en gelişmiş uzaktan eğitim platformu olan 'Yenibir Akademi' hakkında bilgi almak isteyenlerin, Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi'nde 5. Salon 210 Nolu Koç Bilgi Grubu içinde yer alan özel standa gelmesi gerekiyor.

Bilişim Fuarı'nda 'Yenibir Akademi'ye kayıt yaptıran ilk 50 kişiye MS Office uzaktan eğitim paketlerinden biri üç ay ücretsiz olarak verilecek.

Hürriyetim Genel Koordinatörü Cem Erkun, Yenibir Akademi'nin internet üzerinden eğitim veren bir platform ve sanal bir üniversite olarak planlandığını söyledi: ‘‘Üniversitenin farklı fakülteleri olacak. Bunlardan ilki Bilişim Fakültesi. Burada bilişim sektörüne yönelik IT Sertifikasyonu eğitim programları yürütülecek. Çok yakında sırasıyla Soft Skills (mesleki yetenek eğitimleri), Yabancı Dil ve diğer alanlarda da yeni fakülteler birbiri ardına eğitime başlayacak.‘‘

Yenibir Akademi’de ağırlıklı eğitim dili İngilizce olacak. Sertifikasyonlar için de İngilizce bilmek gerekiyor. Eğitim programları üç gruba ayrılıyor:

1. KOS (Kariyer Odaklı Sertifikasyon) eğitim programları,

2. b-Learning (blended learning, karma eğitim) programları,

3. e-Learning (uzaktan eğitim) eğitim programları.

Koç Bryce Genel Müdürü Dilek Günçer, KOS programlarının tümüyle 'gerçek' sınıflarda verildiğini belirtiyor: ‘‘Öğrenciler gündüz, iş çıkışı akşam programları ya da hafta sonlarında açılan sınıflara devam edebiliyorlar. KOS programlarının temel amacı işletmelerin ihtiyaç duyduğu komple bilgi birikimine sahip IT profesyonelleri yetiştirmek. Bu programlar hazırlanırken profesyonel IT'cilerin pek çok konuda bilgi sahibi olmaları gerektiği fikrinden yola çıkıldı.‘‘

KOS eğitimleri üç ana gruba ayrılıyor. Sistem Yöneticisi, Programlama Uzmanı ve Network Uzmanı. Bu eğitimler aylar süren yoğun bir eğitim programını kapsıyor ve Eğitimler Koç Bryce'ın Avrupa standartlarındaki eğitim tesislerinde veriliyor.

B-Learning (Blended Learning) Karma eğitim metodunda kursiyerler gerçek sınıflarda düzenlenen eğitim programına devam ediyor, ayrıca internet üzerinden de eğitimine devam ediyor. Bu programda ise MCSE (Microsoft Certified System Engineer) ve CCNE (Cisco Certified Network Associate) eğitimleri verilecek.

E-Learning eğitimleri ise sınıf eğitimi olmadan sadece bilgisayar ortamında, uzaktan eğitim sistemi ile veriliyor.

Eğitim sistemi içinde verilecek tüm sınıf eğitimleri Koç Bryce'ın İstanbul'daki eğitim kampusünde verilecek. Talebe göre çok kısa bir süre içerisinde Ankara'da da bir eğitim kampusü devreye sokulacak.


Kariyer Cafe'de renkli sohbetler


Bilişim 2002 kapsamında Beylikdüzü Kaya Ramada Otel'de Bilişim Zirvesi düzenleniyor. Zirvede, Yenibir Akademi'nin tanıtımı kapsamında 4 Eylül günü, otelin Bursa Salonu'nda saat 10.00-17.00 arasında 'E-Learning Zirvesi' düzenleniyor. Bu kapsamda saat 10.00'da ve 14.00'te yenibir.com ile Koç Bryce yetkilileri ortaklaşa tanıtım toplantılarına katılacak. Bilişim Zirvesi boyunca her akşam 17.00-19.00 arasında Kaya Ramada Otel'de bulunan Kariyer Cafe'de sohbet toplantıları düzenlenecek. Program şöyle:

3 Eylül (17.00-18.00): Mine Kılıç

(Hürriyet İK Gazetesi ve yenibir.com Editörü),

Deniz Bülbül

(Expertise Global Genel Müdürü)

4 Eylül (17.00-18.00): Viktor Sidi

(İ.d.e.a Genel Müdürü)

5 Eylül (18.00-19.00):

Mehmet Ali Alabora (Oyuncu)

6 Eylül (17.00-18.00): Mehmet Auf (Eğitimci, Çocuklar Duymasın dizisinin Danışman Senaristi), Birol Güven (Çocuklar Duymasın dizisinin Yapımcı Senaristi)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!