Yeni Zelanda'da deprem: 7.6

Güncelleme Tarihi:

Yeni Zelandada deprem: 7.6
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2011 09:25

Yeni Zelanda'da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremden sonra yapılan tsunami uyarısının kaldırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Karmadec Adaları, Tonga ve Yeni Zelanda için yaptığı tsunami uyarısını bir saatten kısa bir süre içinde kaldırırken,Karmadec'in en kuzey ucundaki ve en büyük adası olan Raoul'da kıyaya bir metre yüksekliğinde bir dalganın vurduğu belirtildi.

 

Raoul'u vuran dalganın, hasara yol açmadığı belirtildi.

 

Bu arada ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, son yaptığı açıklamada,depremin, Raoul Adası'nın 163 kilometre doğusunda, Tonga'ya bağlı Tuku'alofa'nın 913 kilometre güneyinde, 20 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi.

 

Haberin Devamı

Yeni Zelanda Sivil Savunma ve Acil Durum Yönetimi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise ülkenin kuzey kıyalarında gün boyunca denizciler için tehlike uyarısının geçerli olduğu belirtildi.

 

“SAHİLLER RİSK ALTINDA”

Bakanlığın sözcüsü Vince Cholewa, CNN'e yaptığı açıklamada, denizcilerin açılmamaları ve haliçlerde bulunmamaları, halkın da sahillerle plajlardan uzak durmaları gerektiğini söyledi.

 

ABD Pasifik Tsunami Merkezi, "deniz seviyesi okumalarının, tsunaminin oluştuğunu doğruladığını, bu tsunaminin, depremin merkez üssüne yakın bölgenin sahillerinde yıkıcı olabileceğini" açıklamıştı.

 

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, merkez üssü Kermadec takımadasının bir parçası olan Raoul Adasının 211 kilometre doğusundaki depremin büyüklüğünü 7.6'ya düşürmüştü. Daha önce büyüklüğü 7.8 olarak açıklanan depremin, 48 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!