Yeni virüs Badtrans yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni virüs Badtrans yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2001 10:37

Anti-virüs yazılım şirketleri, internette yayılmaya başlayan yeni bir virüs konusunda kullanıcıları uyardı. "Badtrans.b" adlı virüs, bulaştığı bilgisayarda hacker'ların sisteme rahatça girmeleri için bir "arka kapı" açıyor ve bilgisayar tuşlarındaki hareketlere ait kayıtları başkalarına gönderiyor.

Haberin Devamı

Microsoft Outlook ve Outlook Express e-mail programlarını kullanan bilgisayarları tehdit eden virüsün, Pazartesi günü ABD ve Avrupa'da binlerce bilgisayarı etkilediği bildiriliyor. Güvenlik şirketi Mesaage Labs'ın, 13 bin adet virüs tespit ettiği belirtiliyor.

AÇMADAN BİLE BULAŞIYOR
Uzmanlara göre virüs, şirketlerden çok ev kullanıcılarını etkiliyor. Yeni virüsün özelliği, Outlook programına virüslü e-mail geldiğinde kullanıcı e-mail'e ekli dosyayı tıklamasa bile virüs yayılıyor.

McAfee şirketi uzmanları virüsün "Sircam" ya da "Love Letter" virüsleri kadar etkili olmadığını ancak yayılma hızıyla bu yılın ilk beş virüsü arasına girebileceğini belirtiyor.

Badtrans bilgisayara bulaştığında, hızla dosyalara yayılıyor ve  sistemi hacker saldırılarına açık hale getirecek bir "arka kapı" açıyor. Bununla da kalmayan virüs, bilgisayarda kullanıcının klavyeyi kullanarak girdiği bilgileri (şifre, kredi kartı bilgileri vs.)  kaydederek başkalarına gönderebiliyor.

VİRÜS NASIL BULAŞIYOR ?
Badtrans taşıyan e-mail'lerin, konu (subject) bölümünde  "Re" yazıyor. "Re"nin ardından da kullanıcının son gönderdiği e-mail'in konu başlığı yer alıyor. Kullanıcı da kendi gönderdiği bir mail'e cevap geldiğini sanarak hiç şüphelenmeden virüslü e-mail'i açabiliyor. Badtrans kendini kullanıcının "gelenler" (inbox) kutusundaki okunmamış mesajlara gönderiyor. Bu süreç bilgisayar açılıp kapatıldığında gerçekleşiyor.

Symantec bilgisayar şirketinin verilerine göre virüslü e-mail'lerde şu başlıklarda dosyalar eklenmiş olabiliyor:

-Humor
-doc
-s3msong
-Me-nude
-Card
-SearchURL
-YOU_are_FAT!
-news_doc
-images
-smPics

Virüsten korunmak için anti-virüs şirketlerinin sayfalarından gerekli programı indirebilirsiniz. Symantec'in "badtrans" sayfası için tıklayın .

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!