Yeni terminalin ilk yolcuları

Güncelleme Tarihi:

Yeni terminalin ilk yolcuları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hollanda Kraliyet Havayolları'na ait uçaktan çıkan ilk yolcular, alkışlar ve çiçeklerle karşılandı. İstanbul'da yaşayan ve Amsterdam'dan tatilden dönen Hollandalı Meijer ailesi, yeni terminali çok beğendiklerini söylediler. Yabancı bir bankada çalışan Albert Meijer, ‘‘İstanbul kendine yakışır bir havalimanına kavuştu, uluslararası standartta bir terminal. Yeni terminalin uluslararası hava trafiğinde gözleri Türkiye'nin üzerine çekeceğine inanıyorum’’ dedi. TAV Yönetim kurulu üyesi Sami Şener de, dünyada yeni açılan her 10 havalimanından 9'unda ilk günde sistemlerde bazı aksaklıklar yaşandığını belirterek ‘‘Atatürk Havalimanı Terminali'nde gördüğünüz gibi herşey tıkır tıkır işliyor. Nazar değmesin’’ diye konuştu. Yeni Dış Hatlar Terminali'ne ilk yolcuları getiren KLM Havayolları uçağı, sabah 06.00'da da ilk yolcuları götürdü.

KARGAŞA AŞILACAK

Yeni dış hatlar terminal binasında, dün saat 01.00'den itibaren bazı kargaşalar yaşandı. İşletici firma TAV'ın (Tepe Akfen Vie) yetkilileri, ilk gün nedeniyle bazı olumsuzlukların normal sayılabileceğini belirterek, ‘‘Yeni terminal çok geniş bir alanı kapladığı için yolcu özellikle pasaport kontrolünden sonra uçağına bineceği körükleri bulmakta zorluklar yaşadı. Ancak zamanla tüm bu sorunlar aşılacaktır’’ dediler. Bu arada, eski dış hatlar terminalinin alışılmış manzaraları, yeni terminalde de yaşandı. Uçağı gecikmeli bazı Türk yolcular, yererlerde yatarak uyumaya başladılar. Yerde uyuyanlar arasında ayakkabı ve çoraplarını çıkaranlara da rastlandı. Gidiş katındaki çocuk odasını işgal eden yolcuların yerlerde, halı üzerinde uyuduklarını gören diğer yolcular, ‘‘Hani bu terminalde böyle manzaralar olmayacaktı?’’ demekten kendilerini alamadılar.

Kapatılan eski dış hatlar terminalinin ise onarımı yapıldıktan yaklaşık 8 ay sonra iç hatlar terminali olarak hizmete verileceği bildirildi.

Atatürk Havalimanı Yeni Dış Hatlar Terminali, dün gece yarısından itibaren hizmet vermeye başladı. Yeni terminale, dün gece 00.05'te ilk yanaşan uçak Hollanda Kraliyet Havayolları'nın (KLM) Amsterdam'dan 52 yolcu getiren Boeing 737-300 tipi, KL 1617 sefer sayılı uçağı oldu. 215 numaralı körüğe yanaşan uçaktan indikten sonra, pasaport kontrolünden geçen ilk yolcu Murat Kaynar oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!