Yeni rota Fazilet

Güncelleme Tarihi:

Yeni rota Fazilet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hoca'nın avukatı İsmail Alptekin'in kurduğu Fazilet Partisi'ndeki durgunluk, yerini koşuşturmacaya bıraktı. Bunun nedeni ise kapatılan RP'nin Lideri Erbakan Hoca'nın yeni

parti adresi olarak Fazilet'i göstermesi...

Anayasa Mahkemesi, kapatma kararını hayata geçirecek gerekçeli kararın yazımını büyük bir hızla sürdürürken, RP Lideri Necmettin Erbakan da siyasi hareketinin yeni dönemdeki rotasını çizmeye başladı. Erbakan, yakın kurmaylarıyla yaptığı değerlendirme toplantılarında, RP'nin kapatılmasının ardından yeni partinin adresini, bir süre önce avukatı İsmail Alptekin'in kurduğu Fazilet Partisi olarak işaret etti. RP'de bu gelişmeler olurken, kurulduğu günden bu yana büyük bir sessizliğin hüküm sürdüğü Fazilet Partisi'nde de, yavaş yavaş hareketlenme başladı.

Fazilet Partisi Lideri Alptekin, öncelikle, partisine bir genel merkez binası bulmak için kolları sıvadı. Genel merkez olarak, Erbakan'ın evinin ve RP Genel Merkezi'nin bulunduğu Balgat Semti'ni isteyen Alptekin, bulunan üç bina arasından birini seçerek, Ramazan Bayramı'nın hemen ardından buraya taşınmayı hedefliyor. Fazilet Partisi'nin genel merkezi olarak şu anda, Alptekin'in Sıhhıye Semti'ndeki avukatlık bürosu görünüyor.

BAYRAMDAN SONRA

Alptekin, bir başka önemli çalışmayı da partisinin amblemi konusunda yürütüyor. Bu konuda birçok seçenek üzerinde durulurken, amblemin, genel merkez binasına takılacak parti tabelasına yetiştirilmesine çalışılıyor.

Fazilet Partisi, yurt genelinde örgütlenme çalışmalarını da yine Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra başlatıyor. Partinin il ve ilçe örgütleri, RP ile ilişkisi bulunmayanlardan oluşturulacak. Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının açıklanmasından önce, Fazilet Partisi'ne, daha önce RP'ye üye olanlar da üye olarak kaydedilmeyecek. Bu konuda gerekçeli kararın ayrıntıları beklenecek.

Geçmişten ders aldık

Fazilet Partisi Genel Başkanı İsmail Alptekin, Hürriyet'in sorularını yanıtlarken, geçmişten gerekli ders ve tecrübeleri aldıklarını söyledi. Fazilet Partisi'nin RP'nin yerine değil, RP'nin kapatılmasıyla ortaya çıkan boşluğu doldurmak için kurulduğunu söyleyen Alptekin, RP'nin toplumda rahatsızlık yaratan radikal söylemi de bir kenara bıraktı. Alptekin, partisinin kullanacağı siyasi söyleme ilişkin, ‘‘kardeşlik, dostluk, uzlaşma ve diyalog’’ mesajını verdi. Alptekin, RP tabanı açısından en sıkıntılı noktaların başında gelen 8 yıllık kesintisiz eğitim, imam-hatipler ve Kuran kursları gibi konulara da mümkün olduğunca girmemeye özen gösterecekleri izlenimini verdi. Alptekin, ‘‘Biz, 8 yıllık eğitime karşı değiliz. Hatta 11 yıl olmasını istiyoruz. Ancak, mesleki eğitime de önem verilmesinden yanayız. Bu konuda da imam-hatipler gibi bir önceliğimiz yok’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!