Yeni Oluşum’un ilkeleri

Güncelleme Tarihi:

Yeni Oluşum’un ilkeleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2002 01:33

Öncelikli hedef AB

ÇAĞDAŞ DEĞERLERE SAHİP

Bugün Türkiyemizi daha ileriye götürecek yöntem şudur: Toplumun, kendi tarihsel, kültürel birikiminin ve Cumhuriyet ihtilalinin doğrultusunda kendini yenilemesi ve Türkiye'yi çağdaş değerler ışığında geliştirmesi.

AHLAK ÖLÇÜLERİNE BAĞLI

Bu hedefin önündeki engel, üretimsizlik, işsizliktir, eşitsizliktir. Önümüzdeki tehlike, evsizlerin, doktorsuz hastaların, eğitimsiz çocukların acılarına yabancılaşmaktır. Tehlike, insani değerlerden uzaklaşmak, ahlak ölçülerini unutmak, sığlaşmaktır.

CESUR

Yenileşmenin başlıca engeli, kendimize güvensizliktir, insanımıza güvensizliktir, engel, bizzat kendi korkularımızdır. Oysa Türkiyemizin, kendi korkularından başka korkacak hiçbir şeyi yoktur.

DÜNYA DEVLETİ OLACAGIZ

Önümüzde ortak bir iddia, elbirliğiyle gerçekleşecek ortak bir hedef var: Türkiye'yi zirveye ulaştırmak.

ÖZÜMÜZE BAĞLI

Değişim, kendi kimliğimiz, kendi özümüzü terketmek değildir; bu kimliği ve bu özü yüceltecek en akılcı, en doğru yöntemleri hayata geçirmektir. Türkiye, insanlarımızın iç dünyasıyla gönül bağlarını yeniden kuracaktır. Yenileşme, tarihle bütünlenecektir. Türkiye'yi yenileştirmenin anlamı, iddiası, misyonu budur.

AB'YE TAM ÜYELİK

Atatürk Cumhuriyeti'nin çağı paylaşma hedefinde en önemli aşama AB'dir. AB tam üyelik hedefi bir toplumsal değişim projesidir. AB kıta düzeyindeki bütünleşme sürecinde birlikte çalışma ve birlikte yaşama anlayışıdır, gönüllü bir beraberlik tercihidir. Türkiyemizin çağı paylaşı mesajıdır.

Türkiye bu fırsatı kaçırmamalıdır. Gereken adımları atmakta biz kararlıyız. Parti ve iktidar programımızın çok önemli bir unsuru Türkiye'nin AB üyeliğini gerçekleştirmek olacaktır. Bunun gereği olan siyasal ve ekonomik dönüşüm yasalarını tamamlayacaktır.

FIRSAT EŞİTLİĞİ

Bizim insanımız, çocukları için daha güzel bir gelecek istiyor, herkes için fırsat eşitliği istiyor.

TEMİZ YÖNETİM

Özgürlük ve demokrasi ciddiyet ve ‘‘temiz’’ bir yönetim istiyor.

SOSYAL DEMOKRAT

Bütün çağdaş birikimlerin birlikteliğiyle bu yenileşme sürecine sosyal demokrasinin katkısını getirmek üzere, bütün Türkiye'yi kucaklamak üzere biz yeni siyasal partimizi oluşturmaktayız. Partimiz, bu toplumsal beraberliğe öncülük yapacaktır.

LAİKLİĞE BAĞLI

Partimiz, evrensel ilkelerden; Türkiye'nin tarihsel yenileşme özlemlerinden; Cumhuriyetimizin temeli olan laiklik ilkesinden; Mustafa Kemal Atatürk'ten; Milli Mücadele geçmişimizden; cumhuriyet ve demokrasi dönüşümlerinden; insanımızın özgürlükçü ve eşitlikçi taleplerinden; inanç dünyamızdaki adalet ve dayanışma anlayışlarından kaynaklanmakta...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!