Yeni güç

Güncelleme Tarihi:

Yeni güç
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 01:26

AK Parti’nin milletvekili aday listesi, yeni dönemin güç dengelerine ilişkin ipuçları verdi.

Haberin Devamı

Listedeki bazı kritik tercihler, kulislerde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gelecekteki muhtemel rakiplerinin güçlerini zayıflatacak hamleler olarak değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ile Mücahit Arslan, Taha Özhan, Ertan Aydın, Aydın Ünal, Adnan Boynukara ve Abdürrahim Boynukalın gibi güçlü danışman kadronun başını çektiği partinin genç kuşak isimleri de yeni güç merkezi yorumlarına yol açtı.

YAKIN EKİBE ÇİZİK

AK Parti’nin geleceğinde adı liderlik kulislerinde geçen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a yakın isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Ahmet Demircan ve Turhan Alçelik listeye girdi. Buna karşılık Kurtulmuş’un yakın çevresindeki isimlerden Ahmet Cemil Tunç, Şeref Malkoç, Hüsamettin Korkutata ve Cafer Güneş aday gösterilmedi. Bir başka etkili isim olan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın sağ kolu olarak nitelenen Ömer Sertbaş 13 vekil çıkaran İzmir 1’inci Bölge’de 12’nci sıraya konulurken, ekibinin önemli isimlerinden eski Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ve eski TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman listeye bile giremedi. Yol arkadaşlarına Meclis yolunu kapatan bu liste, Kurtulmuş ve Yıldırım cephesinde kaşların kalkmasına yol açarken, bu gelişme kulislerde ise yeni dönemin değişen güç dengelerine ilişkin önemli bir işaret olarak yorumlandı.

Yine liste tercihleriyle ortaya çıkan bir başka fotoğraf da AK Parti’nin yeni dönemine ilikin bir başka güç merkezi oluşumunun işareti olarak değerlendirildi. Bu yeni güç merkezinde, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yanı sıra Mücahit Arslan, Taha Özhan, Ertan Aydın, Aydın Ünal, Adnan Boynukara ve Abdürrahim Boynukalın gibi ağırlığını yakın danışmanların çektiği genç isimler dikkat çekiyor. Bu merkezin çekim alanı içinde, listeye girmesinde Erdoğan’ın etkili olduğu belirtilen sanatçı Uğur Işılak’ın yanı sıra Özlem Zengin, Osman Can, Markar Esayan, Lütfiye Selma Çam, Hüseyin Yayman, Ahmet Hamdi Çamlı gibi listenin yeni isimleri de sayılıyor. Erdoğan’a yakınlıklarıyla tanınan Doğan Kubat, Bülent Turan, Zeynep Armağan Uslu, Fatih Şahin, Hamza Dağ, Ahmet Berat Çonkar, Mehmet Metiner ve Metin Külünk gibi çoğu genç kuşak mevcut vekilerin de yeni dönemde etkili olacakları belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!