Yeni bir hayata başladım

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir hayata başladım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2004 11:27

Almanya’nın en önemli sinema ve film ödüllerinden Bambi Ödülü’ne, ‘En Hızlı Çıkış Yapan Star’ dalında layık görülen ‘Duvara Karşı’ filminin yıldızı Sibel Kekilli konuşmasında ‘Yeni bir hayata başladım. Buna engel olmanıza izin vermeyeceğim. Beni sevmek zorunda değilsiniz ama yeni bir hayata başladığımı kabul etmek zorundasınız’ dedi.

Fatih Akın’ın ödüle doymayan filmi ‘Duvara Karşı’ ile ünlenen başrol oyuncusu Sibel Kekilli, Almanya’nın en önemli sinema ve film ödüllerinden sayılan 56 yıllık geçmişe sahip Bambi Ödülüne layık görüldü. Daha önce de Berlinale Film Festivali’nde ve ‘En İyi Kadın Oyuncu’, Alman Film Ödülleri’nde de aynı kategorideki ödülü alan Sibel Kekilli gala gecesinde ilginin odak noktası oldu. Yaklaşık 300 kadar gazetecinin takip ettiği galada Hamburg Başkonsolos Yardımcısı Erdoğan Odabaş da hazır bulundu.

‘YENİ HAYATA BAŞLADIM’

Hamburg Belediye ve Senato Başkanı Ole von Beust’un açılışını yaptığı galada Elton John, Shania Twain, Seal ve Mark Knopfler sahneye çıktılar. 18 ayar altın kaplamalı bir karaca maketi olan 28 santim boyundaki Bambi’yi Kekilli’ye Alman sinema oyuncusu Dominic Raacke verdi. Raacke, Kekilli’yi sunarken, ‘Sibel liseye gidemedi ailesi istemediği için. Memur oldu Heilbronn’da. Bar şefi oldu, kapı görevlisi olarak çalıştı. Bambi için ödül olmayan filmler çevirdi. Ama ’Duvara Karşı’ filmiyle de herkesi büyüledi. Canıyla, kalbiyle oynadı. Almanya’da ve Türkiye’de istediği yapamayan, erkek arkadaşı olması yasaklanan, yaşam şeklini seçemeyen bir çok Türk kızının idolü oldu. Onlara güç verdi. Filmde çok iyi oynadı ve haklı olarak bu ödüle layık görüldü’ dedi. Ağlayarak sahneye gelen Sibel Kekilli ise ödülü alırken şunları söyledi:

‘Aslında ağlamak istemiyordum ama kendimi tutamıyorum. Şimdi benim hayranı olduğum Muhammed Ali ile ortak bir yanım var. O da bu ödülü almıştı. Fatih Akın’a, sevgilime, menajerime, arkadaşım Ute Horch’a çok teşekkür ediyorum. Bild ve Kölner Express gazetelerine teşekkür etmiyorum. Onlara bırakan bana karşı bu çirkin kampanyaları diyorum. Sizin yaptığınız medya tecavüzü. Ben yeni bir hayat başladım, buna engel olmanıza izin vermeyeceğim. Beni sevmek zorunda değilsiniz ama yeni bir hayat başladığını kabul etmek zorundasınız’ dedi. Kekilli, Hollanda’daki film yönetmeni van Gogh cinayetine de değinerek, ‘Hiçbir dinde şiddete yer yok, İslam’da da. John F. Kennedy’nin dediği gibi ’Her insan düşünmek istediğini düşünme, yaşamını istediği şekilde yaşama hakkına sahiptir’. Bu herkes için geçerli.’ Kekilli, konuşması boyunca ağladı.

TOM HANKS DE KATILDI

Bambi Ödülüne Kekilli’nin yanı sıra farklı dallarda Donatella Versace, Elton John, Tom Hanks, Nelson Mandela, Jürgen Schrempp ve Heide Kabel gibi isimler de çeşitli dallarda Bambi Ödülü’nü aldılar. Galaya katılanlar arasında eski Başbakan Helmut Kohl, Mercedes şefi Jürgen Schrempp İtalyan’ların efsane oyuncusu Sophia Loren, top model Heidi Klum gibi sayısızca ünlü isim vardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!