Yeni anayasa için gücünüzü koyun

Güncelleme Tarihi:

Yeni anayasa için gücünüzü koyun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2015 02:12

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenleri için geldiği Kırşehir’de, 7 Haziran’daki genel seçimlerde yeni anayasayı çıkarmayı sağlayacak oranda milletvekili sayısı için oy istedi. Erdoğan, “Gerekli tavrı, yeni anayasayı oluşturacak gücü ortaya koyacaksınız. Yeni Türkiye’nin temellerini atacaksınız” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SAĞLAM İRADE GÖSTERİN

“Sizden ricam, bu yıl önemli bir yıl. 7 Haziran’da sandığa gideceğiz. Seçim var. Bu seçimlerin önemli yanı 2023 hedefleri. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde demiştim ki Yeni Türkiye. Yarıda kalan, başaramadığımız bir şey vardı. O da yeni anayasa. Yeni Türkiye ve yeni anayasa için tam manasıyla iradenizi ortaya koymalısınız. Nasıl Cumhurbaşkanlığı seçiminde millet iradesini ortaya koyduysa, sağlam irade ortaya çıktıysa, siz 7 Haziran’da da gerekli tavrı ortaya koyacak, yeni anayasayı oluşturacak gücü ortaya koyacaksınız. Yeni Türkiye’nin temellerini atacaksınız.

EMİN ELLERDE

Farklı bir Cumhurbaşkanı olacağımı söylemiştim. Milleti ilgilendiren her meseleyle ilgileneceğim demiştim. Durmadan, duraklamadan, durmak yok yola devam dedik. Türkiye’yi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak için her türlü gayreti ortaya koyacağız. Ter dökeceğiz. Türkiye emin ellerdedir. Sağlam bir zeminde geleceğe ilerliyoruz. Ekonomi, dış politikamız emin ve tecrübeli ellerde.

Haberin Devamı

OSMANLI’NIN EMANETİ

Bütün güvenlik sorunlarına rağmen, bombalı saldırıya rağmen ya Allah dedik Somali’ye gittik. Somali Cumhurbaşkanı, bana ‘Serbest bıraksaydık 1 milyon kişi yollara dökülürdü, güvenlik nedeniyle izin vermedik’ dedi. Kimsenin el uzatmadığı, gitmediği, kendi kaderine terk ettiği Somali’ye biz sahip çıktık. Neden? Çünkü Somali bize Devlet-i Aliye Osmaniye’nin emanetidir. Bazı partilerin genel başkanı çıkıyor. Ne işiniz var Somali’de, Türkiye ile ilgilenin diyor. Biz onlar gibi küçük düşünmüyoruz, biz büyük düşünüyoruz. Adama sorarlar 10 bin kilometre öteden gelip Somali’de, Kobani’de ne işiniz var diye. Biz oralarda da varız. Biz küçük değil, büyük düşünüyoruz. Varız, var olacağız. Gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir Türkiye var artık. Uzanabildiğimiz her yere uzanacağız.

BANA SAYGISIZLIK YAPTI

Anamuhalefetin Genel Başkanı çıktı. Somali ziyaretinde, hastane ziyaretinde meseleyi anlamadan bilmeden dağıtmakta olduğum hediyeleri, ne olduğunu bilmeden yalan yanlış bir ifadeyle Cumhurbaşkanı’na saygısızlık yaptı. Bu saygısızlığın sonunda yine rezil oldu. Kılavuzu karga olanın… Biliyorsunuz, ben söylemeyeyim. Biz çocuklara boyama kitapçığı dağıtıyoruz, o bunu anlamıyor, akıl verenler onu bu yanlışların içine sokuyor. Siyasette kullandığı tüm argümanlar montaja, yalan yanlış haberlere dayanıyor.

Haberin Devamı

KILAVUZU PARALEL YAPI

Hep siyasetteki bugüne kadar kullandığı argümanlar böyle çirkin oldu. Montaja dayalı oldu. Hep böyle yalan yanlış haberlere dayalı oldu. Hadi onlar şuursuz, edepsiz. Ama Anamuhalefet Partisi’nin Genel Başkanı da gerçek sanarak almış getirmiş Meclis’te bu edep dışı, ahlak dışı montajı kullanıyor. Sonuçta ne oldu? Kendisi küçük düştü. Türkiye’ye de dünyaya da bir kez daha rezil oldu. 2011’de Somali’ye gittiğinde ne demişti? ‘Ben de gideceğim’. Kenya’ya gitti, geri döndü. Bunlar montaj, şantajdan başka, bunlara boyun eğmekten başka bir şey bilmezler. Bunların kılavuzu Paralel Yapı. Paralel Yapı ile el ele kol kola montaj sanatını uyguluyorlar. Mogadişu’ya da gidiyorum. Kırşehir’e de gidiyorum. Gidemeyenler utansın. Biz işimize bakıyoruz, bakacağız.

Haberin Devamı

AŞKILAN ÇALIŞAN YORULMAZ

İster paralel, ister yerli yabancı medya olsun kim ne derse desin milletin iradesinden asla ve asla taviz vermeyeceğiz. (Neşet) Ertaş ne diyordu: ‘Aşkılan çalışan yorulmaz’. Sanatçılar geldi, sordular, ‘Bu enerjiyi nereden buluyorsunuz’ diye. Ben size gelip de enerji depolamam mı? Biz aşkla çalışıyoruz. Bu yolda son nefesimize kadar inşallah yorgunluk tanımayacağız.”

Yeni anayasa için gücünüzü koyun

‘BOZKIRIN TEZENESİ’NE DUA

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Kırşehir’de cuma namazını Hoca Ahmet Yesevi Camisi’nde kıldı. Erdoğan, namaz çıkışında da kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları Cumhurbaşkanlığı otobüsünden selamladığı sırada araçtan Kırşehirli halk ozanı Neşet Ertaş’ın ‘Gönül Dağı’ türküsü çalındı. Erdoğan açılış töreninden sonra da Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret ederek, dua etti.

Haberin Devamı

DİRİLİŞ’LE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehir’deki törende mehter takımının çaldığı ‘Diriliş’ dizisi müziği ile karşılandı. Kırşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nden 16 genç de tarihteki Türk devletlerinin bayraklarıyla Erdoğan’ın konuşma yapacağı platforma dizildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!