Yengeleri CIA şefinin kızı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yengeleri CIA şefinin kızı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2013 00:00

Boston saldırısının Çeçen zanlılarının amcası Ruslan Tsarni’nin, bir dönem Türkiye'de de görev yapan eski CIA yetkilisi Graham Fuller’ın kızı Samantha ile 8 yıl evli kaldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

TSARNAYEV olan soyadını daha sonra değiştirdiği anlaşılan amca Ruslan Tsarni’yi, ABD televizyonlarında, Boston saldırısını kınayan duygusal bir konuşma yapmıştı. Maryland’de yaşayan Tsarni, enerji işleriyle uğraşıyor. ABD’deki Çeçen toplumunun önde gelen isimlerinden. ABD’deki ‘neo-con’ların Rusya’ya karşı Çeçen kartını kullandığı 1990’larda ABD yardım kuruluşu USAID’e danışman oldu.  Önde gelen neo-con’lardan eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin yönetiminde olduğu Halliburton gibi şirketlere taşeronluk da yaptı. Çeçen toplumu için ABD Kongresi’nde yürüttüğü lobi çalışmalarında, Graham Fuller’dan destek gördü. Fuller’ın kızı Samantha Ankara ile evlendi. Ancak çift Kuzey Carolina kayıtlarına göre 1999’da boşandı. Fuller, detayların ortaya çıkmasının ardından ilettiğimiz görüşme isteğine cevap vermedi. Tsarni de dün konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaa8d6f018fbb8f88e8304

FULLER KİMDİR

Graham Fuller, 1998’e kadar CIA ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nda 27 yıl görev yaptı. Radikal İslam konusunda bir dönem ABD’nin en önemli uzmanı kabul ediliyordu. Bir süre görev yaptığı Türkiye’yi de yakından takip eden, hatta kızına “Ankara” ismini koyacak kadar kendini Türkiye’ye yakın hisseden Fuller, halen Kanada’da yaşıyor ve öğretim üyeliği yapıyor.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!