'Yeminli' beyaz hacker kursu

Güncelleme Tarihi:

Yeminli beyaz hacker kursu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2004 16:34

İzmir'deki bir bilgisayar firması, açtığı ‘Hacker'lık - PC ve Ağ Güvenliği’ kursuyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören kursta, şifre kıran, sistem çökerten ve bilgi çalan hacker'lara karşı, sistem güvenliğini korumaya çalışıp önlem alan ‘yeminli hacker'lar yetiştiriliyor.

Haberin Devamı

Alsancak semtinde sekiz yıldır faaliyet gösteren Bilkur Bilgisayar Kursu, giderek daha büyük bir tehdit haline gelen hacker'lara karşı koyacak elemanlar yetiştirmek için ‘Hacker'lık - PC ve Ağ Güvenliği’ kursu açtı. 300 milyon lira karşılığında üç ay süren ve 72 saat eğitimin verildiği kurslarda, sistemi çökerten hacker'lara karşı koyabilecek kursiyerlere, ‘Temel Network Bilgisi’, ‘Etik ve Kanunlar’, ‘Saldırı Hazırlıkları’, ‘Virus Programları’, ‘Şifre Kırma ve Tahminleme’, ‘Uygulama Zaafiyetleri’ ile ‘Güvenlik Tedbirleri’ konularında dersler veriliyor.

'HACKER GİBİ DÜŞÜNÜN'

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet ağının geliştiğini ancak kötü niyetli bazı kişilerin yasadışı yollardan bilgi edinip sistemleri çökertmesi ve buna karşı alınan önlemlerin zayıf olması nedeniyle böyle bir kurs açtıklarını belirten Bilkur Bilgisayar Kursu ortaklarından Elektronik Mühendisi Fahrettin Erdinç, sloganlarını “Hacker olmadan veya bir hacker gibi düşünmeden PC ve ağ sistemlerinizi savunamazsınız. Öncelikle düşmanlarınızı çok iyi tanımalı ve ona göre çözümler geliştirmelisiniz” diye açıkladı.

Haberin Devamı

ÖNCE SALDIRI SONRA SAVUNMA

Eğitimlerin, merkezi ABD'de bulunan ve uluslararası bir kuruluş olan EC-Council müfredatında verildiğini belirten Erdinç, şöyle devam etti:

“Hacker'lık internet ağının gelişmesiyle ortaya çıktı ve bir anda hız kazandı. Amerika'da da hacker'lık bir meslek haline geldi. Kötü niyetli hacker'lar, bilgisayarlardaki verileri koklayıp kullanılmayan sistemleri bulup bilgi çalıyor ve her türlü işleminizi kendi adına gerçekleştiriyor. Bu şekilde çalışan hacker'lar, internet ortamında bizim bilgisayarlarımızı kendilerinin gibi yönlendiriyor ve istenmeyen işlemleri gerçekleştiriyor. Biz de kursumuza katılanlara ilk önce hacker'ların nasıl çalıştığını, nasıl yollar izlendiğini öğretiyoruz. Ancak bu çalışmalar simülasyon programlarıyla yapılıyor. Hacker'lara karşı koyabilmesi için onların izlediği yollar öğretiliyor. Bu bir anlamda askerliğe benziyor. Önce saldırı sonra da savunma gibi. ”

YEMİN EDİYORLAR

Kursa özellikle büyük firmalarda çalışan ağ yöneticileri, bilgi işlem personelleri ve sistem güvenlik elemanlarının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Erdinç, “Büyük şirketler de elemanlarını bu kursa gönderip, kötü niyetlilere karşı güvenlik önlemlerini bir an önce alınmasını sağlıyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, bir anlamda da sanal güvenlik görevlisi oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Kursiyerlerin kurs sonunda, internet ortamındaki sınavdan başarılı olmaları halinde ‘Beyaz Hacker’ sertifikasını aldığını belirten Erdinç, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bu kursa katılanların bilgilerini kötü yönde kullanmamaları için yemin ettirildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!