"Yemin ederim haberim yok"

Güncelleme Tarihi:

Yemin ederim haberim yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2009 14:08

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Deniz Feneri'nden Ergenekon davasına, telefon dinlemelerinden, Anayasa değişikliğine çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Yeni Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç, NTV'de katıldığı programda soruları yanıtladı. İşte, Deniz Feneri'nden Ergenekon davasına, telefon dinlemelerinden, Anayasa değişikliğine Arınç'ın açıklamaları:

 

ALMANYA’DAKİ DENİZ FENERİ’NDEN HABERİM YOK

 

- Ben Türkiye Deniz Feneri’nin tüm faaliyetlerine katıldım. Yaptıkları çalışmanın kuruşu kuruşuna yayınlandığını biliyorum.

 

- Almanya’dan yemin ediyorum haberim yok. Ama Almanya’da da aynı isimle bir dernek kurulmuş. Belki Türkiye’deki Deniz Feneri’nin ismini kullanarak yarar sağlamış.

 

Haberin Devamı

- Fakirlere yoksullara yardım edeceğim dendikten sonra bu paranın farklı amaçlar için kullanıldığı ihbarla ortaya çıkarıldı.

 

TÜRKİYE’DE KAYITLARI VAR

 

Ben kendi notlarıma baktım. 2004/2005’te zamanın içişleri Bakanı Aksu’ya yazılı soru önergesi verilmiş. Buna cevap verilmiş.  Verilen cevapta diyor ki Türkiye’deki Deniz Feneri kayıt altındadır. Almanya’daki Deniz Feneri’yle bir alakası yoktur.

 

6 milyon dolar bir yardım amacıyla gönderilmiştir. Türkiye’deki kayıtlara bakılıyor, girişi de var çıkışı da var.

 

Almanya’da itiraf ettikleri için 3 ya da 4 kişi ceza aldılar. Orada da Türkiye’yle bağlantılı denilince, Türkiye’de o dosyayı inceledi.

 

TÜRKİYE’DE BÜROKRASİ

 

Bazen yan odalardan bile birbirine 7 günde evrak gidebilir. Türkiye’deki bürokrasi bu. Ama eğer bir kasıt varsa bu araştırmayla ortaya çıkarılabilir.

 

Ben Adalet Bakanı Şahin döneminde, sayın Şahin’in en az benim kadar yolsuzluklara düşman olduğunu biliyorum. O konuda kendi kardeşi olsa onu mahkeme karşısına çıkaracak bir arkadaşımızdır Mehmet Ali Şahin. Onun adli yargıyı geciktirdiğini düşünmüyorum.

 

Haberin Devamı

AKMAN HAKKINDAKİ İDDİALAR

 

RTÜK Başkanı Akman’ın mal varlığıyla ilgili sanırım bir soruşturma var. Başbakan Yardımcısı oldum, bana bağlandı. Fakat henüz görüşemedim. Bu konuda bilgi sahibi olduğu zaman bununla ilgili basına açıklarım.

 

TÜRKİYE’DE BİRŞEYLER KARIŞTI

 

Genelkurmay Başkanı’nın gösterdiği hassasiyeti hukuka saygı duyan insanların taşıması lazım. Kesin olarak bir yargı kararıyla mahkum edilmediği sürece masum sayılır.

 

Yargıda devam eden konu hakkında kimsenin emir veremeyeceği ve yargıyı baskı altına alamayacağıyla ilgili maddeler var.

 

Türkiye’de bir şeyler karıştı. Pek çok yargı organları, basın mensupları, siyasetçiler bu konudaki kendi tavırlarını gözden geçirmeliler.

 

Haberin Devamı

ERGENEKON DENİLMESİNDEN RAHATSIZIM

 

İddianamede Ergenekon örgütü denilse bile örgüt kendisine Ergenekon diyor.

 

Bundan rahatsızım, Ergenekon’un Türk tarihinde önemli bir yeri var. Ben yargıya müdahale edilmemesi konusunda duyarlı davranılması gerektiğini düşünüyorum.

 

Bu toplu bir dava bir gecikme olduğunu düşünmüyorum.


TELEFON DİNLEMEK AHLAKSIZLIKTIR

 

Bunlar çok konuşuldu. Bir savcı yada hakim kararıyla dinleme yapılması mümkündür. Bu birim iyi mi çalışıyor kötü mü çalışıyor. Bunu konuşabilir. Yargı kararı olmaksızın birbirini dinleyen insanlar açıkça suç işliyorlar.

 

Ama teknolojik aygıtlar o kadar ilerledi ki bunlarla nasıl baş edilecek bu da ayrı bir inceleme konusu. Bir kişinin telefon dinlenmesinin ahlaksızlık olduğunu düşünüyorum suç olmanın ötesinde.

 

Haberin Devamı

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

 

AKP grubunda bir anayasa değişikliği çalışması yapmıştık. Çok faydalı çok yararlı olduğuna inandığımız iyi çalışmalar yaptığımıza inanıyorum.

Her ne kadar CHP, AKP’yi suçlayarak anayasa değişikliğine gidilmesini düşünmüyoruz demişlerdir. Bahçeli’nin daha olumlu yaklaştığını düşünüyorum.

 

Anayasa değişiklik teklifi yazı haline dönüştürüldükten sonra partileri ziyaret edecekler, onları dinleyecekler.

 

Birinci prensibimiz bu tekliflerde mutabakat uzlaşmanın sağlanması. Hazırladığımız metinler değiştirilebilecek.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!