Yemedim içmedim, yaz kaseti çıkarttım

Güncelleme Tarihi:

Yemedim içmedim, yaz kaseti çıkarttım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Artık sanatçıların çoğunluğu yeni albüm için güneşli günleri bekliyorlar.

Deniz, güneş, kumsal, müzik... İşte yaz mevsimini anlatan en güzel sözcükler. Bunu bilen müzisyenler de fırsatı değerlendirip kasetlerini özellikle yaz mevsiminde çıkarıyorlar. İnsanın içinin fıkır fıkır kaynadığı, aşkların çılgınca yaşandığı bu en coşkulu dönemde; tam da mevsimin karakterine uygun sözler yazıp, müzikler yapıyorlar.

İzel

Bir Küçük Aşk (Universal Müzik)

500.000'e yakın satmış.

Tam bir yaz kaseti olduğuna inanıyorum. İlk klibimizi çektiğimiz 'Yok Yere' adlı şarkı da bunun ispatı. İnsanlar daha önceki kliplerimde beni ya ağlarken ya da üzgün üzgün otururken görüyorlardı. Sevenlerim karşılarında alışılmışın dışında, hareketli, canlı bir İzel bulacaklar. İkinci klibimi de önümüzdeki günlerde 'Galibi Sen' adlı şarkıma çekeceğiz. Albümü çıkartmak için özellikle iki yıl bekledim. Çünkü şarkılarımın çabucak tüketilmesini istemiyorum. Yaz ayları için en uygun kaseti çıkarttığımızı düşünüyorum.

Asya

Masum (Yaşar Kekeva Müzik)

400.000'e yakın

Üçüncü kasetim 'Masum' haziran ayında piyasaya çıktı. İlk klibim de yine 'Masum'a çekildi. On güne kadar 'Pişmanım' isimli parçama klip çekilecek. Kasetim yarı yarıya bir yaz kaseti sayılır. Çünkü tam beş tane dinamik parçam var. Daha önceki iki albümüme göre daha hareketli bir Asya görecek herkes.

Nadide Sultan

Tutuldum (Universal Müzik)

Satışlar Konyalı'dan sonra birden artmış ve 400.000'e yükselmiş.

Bu benim ikinci kasetim ve mayıs ayında çıktı. Televizyonlarda ikinci klibim 'Konyalı' gösteriliyor. Oldukça hareketli bir parça. Onun dışında iki, üç tane daha fıkır fıkır parçam var.

Soner Arıca

Şarkılar Var (Universal Müzik)

300.000 gibi satmış.

Beşinci kasetim haziran ayının 23’ünde çıktı. Jenerik müziği gibi düşündüğüm 'Tövbekar' adlı parçamın klibi yayınlanıyor şu günlerde. Albümle aynı ismi taşıyan 'Şarkılar Var' bu yılın yaz şarkısı olmaya aday. Çok hareketli, İspanyol müziği formatında. Belli bir kemik dinleyicim olduğuna inanıyorum. Kasetlerimin uzun zaman satması da bunu gösteriyor. Bu albümümde ses getirecek bir şey daha var; Okan Bayülgen şiir okuyor, ben şarkı söylüyorum. Erkek erkeğe düet yaptık! Buna da klip çekeceğiz.

Rafet El Roman

Hayat Hüzünlü (Universal Müzik)

300.000 gibi satmış.

'Hayat Hüzünlü' albümüm 25 haziranda çıktı. Bu benim üçüncü albümüm. İlk klibimizi 'Bir Melek Diliyorum' adlı şarkıya çektik. Artık klipler benim için çok önemli. Ancak bundan sonra kalitemden asla ödün vermeyeceğim.

Şebnem Ferah

Artık Kısa Cümleler Kuruyorum (Universal Müzik)

300.000'e yakın satmış.

Albümüm 28 haziran doğumlu. 'Kadın' adlı ilk albümümden sonra üç yıl ara verdim. Gün geçtikçe birikimim arttı ve bu albüm çıktı. Benim için en favori şarkı 'Artık Kısa Cümleler Kuruyorum.' Tüylerimi diken diken eden bir parça. Güzel melodi, anlamlı sözler... Yani beni anlatan bir şarkı. Elbetteki diğer şarkılara da oldukça güveniyorum. Müziklerimle insanların aklında kalmak istiyorum. Hedefim kırkbeş yaşında da hayranlarımla beraber şarkı söylüyor olmak.

Nükhet Duru

Çeribaşı (Klip Müzik)

300.000'e yakın.

Onsekizinci albümümü Kurban Bayramı'nda çıkarttım. Dört parçadan oluşan bir single bu. İlk klibimizi 'Çeribaşı' adlı oynak parçamıza çektik. Diğer klip ise slow parçam 'Onun Suçu'na çekildi. Dediğim gibi dört yeni şarkımız var. Üçü hareketli, biri ağır. Aldığım tepkiler çok olumlu. Bu da beni çok sevindiriyor.

Ümit Sayın

Ben Tabii ki (İstanbul Plak)

200.000'e yakın satmış

Süpervizörlüğünü de üstlendiğim albümümü üç yıllık bir aradan sonra sekiz temmuzda çıkarttım. Sevenlerime ikinci kez merhaba demenin mutluluğunu yaşıyorum. İlk klibimizi Endonezya'nın Bali Adaları'nda albümün isim parçasına çektik. 'Ben Tabii ki' hem dinledikçe hüzünlenilecek, hem de coştukça coşulacak aşk şarkılarıyla dolu.

Özlem Tekin

Laubali (İstanbul Plak)

Satışlar 200.000'i geçmiş.

Bir temmuzda piyasaya çıkan üçüncü albümüm 'Laubali'nin ilk klibi yine aynı adlı şarkıya çekildi. Yaz şarkısı var mı ne demek? Laubali tamamen bir yaz şarkısı. İşte klibi ortada!

Ali Güven

Boynumun Borcu (Peker Müzik)

Kasetim ağustosun dokuzunda çıktı. Çok yeni bir albüm olduğu için satışlarıyla ilgili ancak dileklerimi söyleyebilirim. Bir buçuk sene uğraştık. Müzikseverlerce beğenileceğine inanıyorum. İki tane yaz parçam var. 'Bu Gece' ve 'Bütün Kızlar Güzel'. Zaten ilk klibim de 'Bütün Kızlar Güzel' adlı parçama çekilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!