Yemeden içmeden olmaz

Güncelleme Tarihi:

Yemeden içmeden olmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kahve kutusunda kahvaltı

Kahvedan; Cihangir'de, Firüzağa Caddesi'nin bağlandığı Akarsu Caddesi'nde. Sahibesi Şafak Kobaş'a anneannesinden kalan bir kahve kutusu, bu şirin yerin ismi oluvermiş. Bir tarafına kahve bir tarafına şeker konulan yüz yıllık ceviz kutunun serüveni bu semt kahvesinde devam etmekte.

Ahşap masalarla uyumlu sarı duvarlarda ressam Ufuk Kobaş'ın resimleri dikkat çekiyor. Geleni, bir evin sıcaklığında karşılayan mekanın mönüsü de sunduğu bu atmosfere denk: Elde açma börek çeşitleri, ev baklavası en rağbet gören yiyecekler. Farklı yörelerin spesiyal yemeklerine de ‘‘günün mönüsü’nde rastlamak ve tatmak mümkün.

Vejetaryen'ların ve diyet yapanların da memnun kaldığı listede sebze ağırlıklı yemekler, salatalar seçitli çeşit. Müdavimlerin ‘‘yemeden olmaz'' dedikleri Cihangir Mozaik'i, tıpkı adını aldığı Cihangir semti kadar kozmopolit.

Kahvedan kahvaltısı alternatifli. İster evinizdeki gibi peynir, zeytin, yumurta, bal, reçel. İsterseniz omlet, krep, börek, çörek, menemen. Ya da haftasonları brunch düzenlenen büfeden fiks fiyatla sınırsız yiyecek ve içecek: 4.5 milyon lira.

Kahvedan'da 15.00-18.00 saatleri arasında yemek ve tatlılarda yüzde 10, 18.00'den sonra da tüm tatlılarda yüzde 15 indirim var. Davet ve toplantılara açık, telefon ile paket servisi yapılıyor, özel günler için sipariş kabul ediliyor. Hafta içi her gün, sabah saat 09.30-akşam 22.00 arası açık.

Adres: Akarsu Cad. No:50 Cihangir

Tel: (0 212) 292 40 30

Kimlere rastlarsınız?

Kahvedan'ın müdavimleri semt komşuları, işadamları, öğrenciler ve doktorlar. Yazar Murathan Mungan, Programcı Rüstem Batum, Yönetmen Barış Pirhasan, Oyuncu Hale Soygazi, Karikatürist Ramize Erer, modacı Cemil İpekçi de Kahvedan da rastlayacağınız ünlülerden. İpekçi, Kahvedan için, ‘‘sahiplerinden dekoruna kadar çok pozitif bir ortam'' diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!